058-2963300
Henk de Jong: “We gaan er alles aan doen om er een fantastische avond van te maken”

Henk de Jong: “We gaan er alles aan doen om er een fantastische avond van te maken”

9 mei 2024, 14:40

SC Cambuur sluit het seizoen vrijdagavond af met een thuisduel met Helmond Sport. Het wordt (hoogstwaarschijnlijk) de laatste keer dat er een wedstrijd in het betaald voetbal aan het Cambuurplein plaatsvindt. Dat sentiment leeft ook bij Henk de Jong.

“Het is zo’n twintig jaar geleden dat ik hier in de buurt met de auto voor een stoplicht stond. ‘Goh, hier wil ik nog een keer trainer worden’, zei ik tegen mijn vrouw. Dat is uitgekomen. Wat wij hier door jaren hebben meegemaakt, is echt uniek. Sportieve hoogtepunten, nare momenten, gekke dingen: het hoort allemaal bij deze club”, spreekt De Jong.

Wat de meest memorabele wedstrijden zijn die De Jong aan het Cambuurplein heeft meegemaakt? “De derby’s tegen Heerenveen, de 4-3 tegen Vitesse, en de kampioenswedstrijd in het lege stadion met de supporters hierbuiten”, zijn de eerste wedstrijden die bij de hoofdtrainer naar boven komen. “Maar ik moet ook meteen denken aan de keren dat we midden in de nacht thuiskwamen en het plein vol stond met supporters.”

In de twaalfde minuut van de wedstrijd tegen Helmond Sport worden alle Cambuur-mensen herdacht die ons zijn ontvallen. Bij De Jong zullen de gedachten naar meerdere mensen uitgaan. “Kor Spinder, dat was mijn vismaat. Maar ook bijvoorbeeld Siepie, Hampie, Keimpe, Rienk Waaksma en Chris de Wagt.”

Hoewel een groot deel van de avond in het teken zal staan van het afscheid van het Cambuur Stadion, wordt er ook gewoon gevoetbald. “De supporters en het stadion verdienen een goede afsluiting. We gaan er alles aan doen om er een fantastische avond van te maken.”

De op voorhand historische wedstrijd tussen SC Cambuur en Helmond Sport wordt in een uitverkocht Cambuur Stadion gespeeld en gaat om 20.00 uur van start. Thuisblijvers kunnen de wedstrijd volgen via ESPN Extra, het radioverslag van Omrop Fryslân/Omroep Leeuwarden of onze livefeed op X.

Foto: Cambuur Media