058-2963300
Henk de Jong: “We gaan het echt wel voor elkaar krijgen”

Henk de Jong: “We gaan het echt wel voor elkaar krijgen”

27 oktober 2023, 14:58

SC Cambuur – FC Groningen. Een affiche dat moeiteloos overeind blijft in de Eredivisie, maar in de editie van het seizoen 2023/2024 wordt afgewerkt in de Keuken Kampioen Divisie. Het Cambuur Stadion is desalniettemin stijf uitverkocht en met hoofdtrainer Henk de Jong blikten we alvast vooruit om de ontmoeting met de Groningers

Het Cambuur-nieuws werd deze week beheerst door het terugzetten van vleugelaanvaller Silvester van der Water naar het Onder 21-elftal. “Zoveel is er eigenlijk niet aan de hand,” licht de oefenmeester desgevraagd toe. “We hebben een verschil van mening over hoe we zouden moeten spelen en wat het inhoud om speler van Cambuur te zijn. Meer is het niet en ik sluit niet uit dat hij het bij een andere club weer heel goed gaat doen en dat gun ik hem ook.”

“Van alle indianenverhalen is in ieder geval niks waar en ik kan nog steeds heel goed door één deur met Silvester. Wij zitten alleen bij een club waar we alles volle bak doen qua intensiteit en dat willen de supporters hier ook zien. In de winterstop gaan we de situatie opnieuw bekijken en nu moeten wij weer door en dat doen we natuurlijk ook.”

Tegenover de absentie van Van der Water staat daarentegen wel weer de terugkeer van Jeremy van Mullem. “Die zit er inderdaad weer bij en dat is goed nieuws. Het zal nog niet een hele wedstrijd zijn, maar het gaat wel weer steeds beter met hem. Hoe we Silvester gaan vervangen? Daar zijn met Milan Smit, Youns El Hilali en Wiebe Kooistra meerdere goede opties voor.”

De Jong staat nu weer zo’n tweeënhalve week aan het roer en ziet zijn keurkorps stappen zetten. “We zijn een team in opbouw en moeten nog veel leren, dat snapt en ziet iedereen. Als je dit team vergelijkt met de kampioensploeg van een paar jaar geleden dan zit het verschil vooral in leeftijd en ervaring. Maar als ik zie hoe de jongens trainen, zelfkritisch zijn en echt elke dag beter willen worden, dan gaan we het echt wel voor elkaar krijgen met elkaar. Dat zal met vallen en opstaan zijn, maar het is een genot om met deze jongens te mogen werken.”

Met FC Groningen treft SC Cambuur de nummer twaalf van de ranglijst en daarmee een club die in een vergelijkbare situatie zit. “Ze hebben een apart systeem, soms zelfs meerdere per wedstrijd, en komen graag in de duels met hun fysieke kracht. Dat het niet makkelijk gaat worden moge duidelijk zijn en we zullen de supporters weer keihard nodig hebben.”

De Noordelijke tweestrijd tussen SC Cambuur en FC Groningen wordt zondag om 12.15 uur in gang gefloten door arbiter van dienst Joey Kooij. Voor degenen die er niet bij kunnen zijn aan het Cambuurplein is het duel rechtstreeks te volgen via de televisie (ESPN 1), de radio (Omrop Fryslân/Omroep Leeuwarden) en onze eigen social media kanalen, waaronder het verslag op ons officiële account op X (voorheen bekend als Twitter).

Foto: www.dijksmedia.nl