058-2963300
Henk de Jong: “We hebben ons plan klaar”

Henk de Jong: “We hebben ons plan klaar”

1 februari 2024, 16:04

Deadline Day of niet; morgenavond komt SC Cambuur weer in actie en daarom was het regionale journaille vandaag weer aanwezig bij de laatste training om met hoofdtrainer Henk de Jong alvast vooruit te kijken op het duel van morgen tegen koploper Willem II.

Uiteraard ging het bij het persmoment ook nog even over de wedstrijd van afgelopen maandag en de grote vraag daarbij was of de kater inmiddels is verwerkt. “Jawel hoor”, zo begint De Jong. “We hadden dinsdag een vrije dag staan, maar die hebben we weer ingetrokken. Niet als straf, maar anders blijf je er te lang in hangen en we hebben meteen de koppen bij elkaar gestoken en de wedstrijd geanalyseerd. Daarna moet je het ook weer achter je laten en vooruit gaan kijken.”

“Welke lessen we uit die wedstrijd hebben kunnen trekken? Dat zijn er meerdere en zit aanvallend gezien soms ook in details. In een seizoen heb je altijd een aantal mindere wedstrijden en dit was er duidelijk één. Als je dan echter wel op voorsprong komt dan moet je hem ook over de streep trekken. Maar dat gaat niet als je zo de doelpunten weggeeft en vooral dat moet echt beter.”

SC Cambuur versterkte zich eerder deze week met Vito Wormgoor, maar de robuuste centrale verdediger gaat morgen nog geen minuten maken, zo weet De Jong. “Nee, dat is nog iets te vroeg. Vito maakt een goede indruk en probeert de jongens ook echt te helpen binnen en buiten het veld. Hij heeft alleen nog wel even tijd nodig om echt wedstrijdfit te worden en daarom gaat hij morgen trainen. De situatie van Agustin is vergelijkbaar, die zit wel bij de selectie, maar nu alweer een hele wedstrijd spelen is qua belasting niet verstandig.”

Dan door naar de wedstrijd van morgen, waarin koploper Willem II de opponent is. “Dat is echt een mannelijke ploeg. Ze beschikken over veel ervaring en hebben verschillende wapens om de tegenstander pijn te doen. Maar dat blijkt ook wel uit de ranglijst, ze staan niet voor niets bovenaan. Wij hebben ons plan klaar en ik kijk er weer naar uit.”

Op het oude vertrouwde tijdstip van 20.00 uur wordt het duel tussen SC Cambuur en Willem II afgetrapt. Thuisblijvers kunnen het duel volgen via de televisie (ESPN), radio (Omrop Fryslan of Omroep Leeuwarden) en/of ons officiële account op X.

Foto: www.dijksmedia.nl