058-2963300

Henk de Jong: “We komen er weer aan”

25 september 2015, 16:36

Na een midweekse wedstrijd voor de KNVB-Beker mag SC Cambuur morgenavond alweer aan de bak. Om 18.30 uur wordt dan in De Galgenwaard het duel tussen FC Utrecht en SC Cambuur afgetrapt. Op het wekelijks persmoment liet Henk de Jong zijn licht schijnen op het duel.

Ondanks het feit dat SC Cambuur vorig seizoen met 1-3 wist te winnen in Utrecht gaat het volgens de hoofdtrainer allesbehalve een makkelijke wedstrijd worden. “Lastig wordt het zeker. In de eerste plaats omdat ze veel kwaliteit hebben, maar zeker ook door het ongebruikelijke systeem dat ze spelen. Iedereen bij ons zal vanaf het eerste fluitsignaal volledig bij de les moeten zijn en 100 % scherpte moeten tonen.”

Helemaal fit is de selectie van oefenmeester De Jong niet. Voor een aantal jongens komt het duel van morgenavond gewoonweg te vroeg. “Naast de langdurig afwezige Jergé (Hoefdraad red.) zullen ook Mika (Rosheuvel red.) en Calvin (Mac-Intosch red.) er niet bij kunnen zijn. Daarnaast is Kai (Heerings red.) nog een twijfelgeval, daar gaan we morgen over beslissen.”

Maar ook FC Utrecht kent personele problemen. Zo zal topschutter Sébastien Haller er vanwege een schorsing niet bij zijn. De Jong: “Of dat een voordeel of een nadeel is? Dat zal morgen moeten blijken. De verwachting is dat Rubio Rubin gaat spelen en dat is ook een prima voetballer. Wel is het een heel ander type, dus ze zullen vermoedelijk ook iet anders gaan spelen.”

Een overwinning zat er nog net niet in tegen FC Twente en PSV, maar desalniettemin heeft de hoofdtrainer van SC Cambuur een goed gevoel aan beide duels overgehouden. “We komen er weer aan. Tegen FC Twente en afgelopen week tegen PSV hebben we goede wedstrijden neergezet. Er komen steeds meer vastigheden in de groep en het gaat voetballend beter en beter. Aan ons om daar morgen een vervolg aan te geven.”

De aftrap van het duel tussen FC Utrecht en SC Cambuur is morgenavond (26 september) om 18.30 uur.

Foto: www.dijksfotografie.com