058-2963300
Henk de Jong: “We kunnen aan de bak morgen”

Henk de Jong: “We kunnen aan de bak morgen”

3 maart 2024, 14:00

Het is even omschakelen na de ongekende entourage van afgelopen dinsdag in de Halve Finale, maar dat maakt de ontmoeting van morgenavond tegen Jong PSV niet minder belangrijk. In de strijd om de Play-Offs zijn de punten namelijk meer dan welkom, maar gemakkelijk zal dat zeker niet zijn, weet ook hoofdtrainer Henk de Jong.

“Of we de wedstrijd van dinsdag een beetje hebben verwerkt? Jawel hoor. We hebben de spelers bewust even twee dagen vrij gegeven en natuurlijk blijf het balen dat we de finale niet hebben gehaald. Wat echter overheerst is een gevoel van trots. Trots op de club, op de supporters, op de spelers, op het stadion. Op eigenlijk alles. Dit was echt een hele speciale avond.”

“Daar willen we er dit seizoen nog een paar van hebben”, zo vervolgt De Jong. “En om dat voor elkaar te krijgen moeten we de Play-Offs halen en gezien de stand op de ranglijst is dat nog geen uitgemaakte zaak. Daarom is deze wedstrijd weer enorm belangrijk en zijn het vanaf nu nog elf finales voor ons.”

De eerste daarvan is dus zoals geschreven tegen Jong PSV en daarin kan de oefenmeester geen beroep doen op Remco Balk in verband met een schorsing. “Daarover is inmiddels wel genoeg gezegd, hij weet het zelf ook. Voor hem gaat Agustin Anello spelen en dat gaat echt een hele goede speler worden hoor. Hij moet nog even loskomen, maar die jongen heeft echt veel kwaliteit. Daarnaast zal Vito Wormgoor er morgen ook niet bij zijn, hij kampt met een lichte blessure.”

Eerder dit seizoen won Jong PSV met 2-4 in Leeuwarden en er staat de Leeuwarders dan ook een zware kluif te wachten. “Die wedstrijd zijn we nog zeker niet vergeten en ook toen heb je kunnen zien hoeveel kwaliteit ze hebben. Qua leeftijd schelen beide ploegen niet zoveel en verwacht dat ze ook nog wel wat spelers van het eerste elftal mee gaan krijgen. We kunnen aan de bak morgen.”

PSV Campus De Herdgang is de plek waar het morgenavond moet gebeuren en vanaf 20.00 uur precies gaan Jong PSV en SC Cambuur het hier tegen elkaar opnemen. Via de TV (ESPN), radio (Omrop Fryslan en Omroep Leeuwarden) en X (liveverslag via ons officiële account) kun je de wedstrijd live volgen.

Foto: www.dijksmedia.nl