058-2963300
Henk de Jong: “We kunnen eindelijk weer los”

Henk de Jong: “We kunnen eindelijk weer los”

27 augustus 2020, 18:09

9 maart, Jong AZ – SC Cambuur. Het was de laatste wedstrijd in het Nederlandse betaald voetbal van voor het coronatijdperk en de grove misstap van de beleidsbepalers in Zeist. Inmiddels zijn we bijna een half jaar verder, ziet de wereld er heel anders uit, maar wordt er morgen wel eindelijk weer gevoetbald voor de knikkers. Jong FC Utrecht en FC Eindhoven gaan het bal openen en direct daarna is het de beurt aan SC Cambuur en N.E.C. Nijmegen.

“Daar hebben we allemachtig veel zin in”, zo opent de jarige trainer Henk de Jong het persmoment van vanmiddag. “Merk het ook aan de jongens en de mensen van de club. Morgen hebben we weer gezonde spanning, maar nu hebben we er vooral enorm veel zin en ik denk ook dat we er klaar voor zijn. Laat het maar snel vrijdagavond 21.00 uur zijn, dan kunnen we eindelijk weer los.”

Dat het niet een seizoen als alle anderen gaat worden wisten we al, maar sinds de positieve test in de selectie is dat nog maar eens duidelijk geworden. “Ja, het zijn gekke tijden en alles is anders. We nemen het hartstikke serieus en houden ons keurig aan alle voorgeschreven regels, maar wennen is dat zeker. Het gaat een bijzonder seizoen worden en corona zal zeker invloed hebben. Maar daar moeten we goed en professioneel mee omgaan, wat dat betreft is het goed dat wij dit al hebben meegemaakt.”

SC Cambuur wist afgelopen zomer de selectie bijeen te houden en zelfs te versterken, maar toch is het met name achterin puzzelen voor de technische staf. “Ja, dat klopt. Daar hebben we te maken met wat blessures. We hopen dat Mac-Intosch weer inzetbaar is en zullen het nog even zonder Schouten, Sambissa en Bangura moeten doen. Maar gelukkig hebben we goede vervangers en jongens die dat prima in kunnen vullen. Daar zit ik niet over in.”

De tegenstander morgenavond in het Cambuur Stadion is N.E.C. Nijmegen en dat is meteen een zware kluif. “Echt een goede ploeg. Ze hebben de laatste twee oefenwedstrijden gewonnen en hebben echt een paar hele goede voetballers in de selectie. Spelers die zich uit situaties kunnen voetballen en het spel verleggen. We zullen op ons best moeten zijn en uitstralen dat er in Leeuwarden niks valt te halen.”

Om 21.00 uur precies wordt er afgetrapt in het Cambuur Stadion en beginnen de geel-blauwen aan een nieuw seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Alleen seizoenkaarthouders kunnen een kaart voor dit duel reserveren en alle praktische informatie daarover is hier te vinden.

Foto: www.cambuurimages.nl