058-2963300
Henk de Jong: “We kunnen weer een grote stap zetten”

Henk de Jong: “We kunnen weer een grote stap zetten”

21 november 2019, 15:23

Er lijkt maar geen einde te komen aan de ongeslagen reeks van SC Cambuur. De laatste nederlaag dateert alweer van 23 augustus (NAC-uit) en het streven is om dit zo te houden morgenavond op bezoek bij FC Eindhoven. Al zal dat zeker niet makkelijk worden, want Cambuur heeft het traditioneel altijd lastig in het Jan Louwers Stadion.

Het wekelijkse persmoment werd afgetrapt met de vraag over de status van de spelers in de ziekenboeg. Hoofdtrainer Henk de Jong: “Er spelen geen gekke dingen. Jarchinio Antonia is helaas geblesseerd geraakt in het duel tegen Almere bij die machtige sprint. Dat gaat een aantal weken duren is de eerste inschatting. Daarnaast moeten we het nog stellen zonder Giovanni Korte, Sven Nieuwpoort en Jordy van Deelen.”

De afgelopen dagen was het gezellig druk rondom het stadion en dat had alles te maken met de start van de kaartverkoop voor SC Cambuur – Feyenoord. Voor de selectie is die wedstrijd echter nog niet het gesprek van de dag. “Nee, integendeel. We hebben nog vijf competitiewedstrijden te spelen en kunnen dus nog gewoon vijftien punten pakken. Dat is een hele hoop en daar gaan we alles aan doen. Maar ik snap heus wel dat de supporters uitkijken naar die wedstrijd, dat is ook logisch. Wij moeten echter alleen maar bezig zijn met de eerstvolgende wedstrijd.”

Voor SC Cambuur is dat dus de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven en die ploeg heeft in eigen huis voortreffelijke statistieken. De Jong: “Ja, ze hebben zelfs nog niet verloren thuis dit seizoen. Het is een hele degelijke ploeg, met veel kwaliteit voorin en jongens die makkelijk een doelpunt maken. Wat dat betreft is het een hele gevaarlijke wedstrijd en zullen we 100% scherp moeten zijn en laten zien dat we geleerd hebben van de uitwedstrijd tegen MVV.”

Niet alleen de indrukwekkende thuisreeks van FC Eindhoven zegt iets over de moeilijkheid van deze wedstrijd, de Leeuwarders hebben sinds 2006 al niet meer gewonnen in de Lichtstad. “Wat dat zegt? Dat het een lastige tegenstander en lastige omstandigheden zijn, maar voor de rest kunnen we daar niet zoveel mee. Uit bij Roda hadden we nog nooit gewonnen en dat is ook gelukt. We kunnen bij een overwinning weer een grote stap zetten en de druk op de concurrentie opvoeren. Daar gaan we voor morgenavond.”

De aftrap van het duel tussen FC Eindhoven en SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur. Het duel is live te volgen via TV (FOX Sports), Radio (Omrop Fryslan en Omroep LEO) en Twitter.

Foto: Soccrates Images