058-2963300
Henk de Jong: “We moeten er staan morgen”

Henk de Jong: “We moeten er staan morgen”

4 september 2020, 17:04

SC Cambuur ging vorige week door waar het voor het corona-tijdperk gebleven was en versloeg concurrent N.E.C. Nijmegen in eigen huis met 2-0. Daarmee boekte het een beter resultaat dan afgelopen seizoen toen het een gelijkspel werd en dat scenario kan zich morgen wellicht herhalen. Dan moeten de mannen van Henk de Jong wel weten te winnen op bezoek bij MVV, want vorig kalenderjaar kwamen de geel-blauwen niet verder dan een bloedeloze 0-0.

“Dat moet absoluut beter”, weet ook hoofdtrainer Henk de Jong. “We speelden toen gewoon geen goede wedstrijd, al lag het ook zeker aan de kwaliteit van de tegenstander hoor. En het zegt ook iets over de moeilijkheid van deze wedstrijd. Dat zal morgen niet anders zijn.”

SC Cambuur kende een prima trainingsweek in de aanloop naar het treffen met MVV, al zijn er achterin wel wat personele problemen. “Ja, het is vooral vervelend dat het allemaal in de defensie is. Met Erik Schouten, David Sambissa en Alex Bangura hadden we al drie verdedigers die weliswaar op de weg terug zijn, maar die we nog niet kunnen inzetten, en daar zijn Kellian van der Kaap en Sven Nieuwpoort als twijfelgevallen bijgekomen. Al verwacht ik dat die laatste gewoon kan spelen.”

Tegenstander MVV kende een niet onverdienstelijke start van de competitie en pakte een punt op bezoek bij Almere City FC. “Die hebben de zaken gewoon goed voor elkaar. Ze kunnen heel aardig voetballen en doen dat vanuit een solide organisatie, waarbij ze heel weinig weggeven. Dat ze uit bij Almere gelijk hebben gespeeld zegt wel iets, wat dat betreft zijn we gewaarschuwd.”

De eerste uitwedstrijd van het seizoen betekent ook de eerste uitwedstrijd waarbij er rekening moet worden gehouden met de coronaregels. “Ja, dat is wel even anders. We vertrekken al vroeg van het stadion om overdag te rusten in een hotel. Dat doen we met maar een gedeelte van de staf in de bus en de jongens dragen mondkapjes. Daarnaast zijn er nog tal van kleine dingen waar we rekening mee moeten houden, maar dat hoort er even bij. Het zal geen invloed hebben op de wedstrijd en we moeten er gewoon staan morgen.”

De aftrap van het duel tussen MVV Maastricht en SC Cambuur is morgenavond om 18.45 uur. Via TV (FOX Sports), radio (Omrop Fryslan en Omroep LEO Middelsé) en Twitter (@SCCambuurLwd) is de wedstrijd live te volgen.

Foto: www.cambuurimages.nl