058-2963300
Henk de Jong: “We moeten iets veranderen”

Henk de Jong: “We moeten iets veranderen”

22 maart 2024, 16:35

Nog vier te gaan. Dan hebben we het natuurlijk over het resterend aantal thuiswedstrijden in de reguliere competitie aan het Cambuurplein. De eerste van deze vier staat morgenavond (aftrap 20.00 uur) op het programma en dan komt Telstar op bezoek in Leeuwarden. Met Henk de Jong blikten we naar goede traditie alvast vooruit op deze wedstrijd.

“We gaan het inderdaad wat anders neerzetten, dat hebben jullie goed gezien”, zo luidt het antwoord van De Jong op de vraag over het spelsysteem van morgen. “Deels ook noodgedwongen, maar we hebben ook het gevoel dat we wat anders moeten doen na de afgelopen wedstrijden om weer een resultaat te halen.”

Het noodgedwongen-gedeelte waar de oefenmeester op doelt zit hem in de absentie van een aantal sterkhouders. “Ja, we zitten niet heel ruim in de spitsen. Roberts (Uldrikis red.) is op pad met het nationale team van Letland en Milan (Smit red.) is voor één wedstrijd geschorst. Als je daar dan ook nog de blessure van Michael Breij bij optelt dan missen we aardig wat doelpunten en assists.”

Duidelijk is dat Leeuwarden snakt naar een overwinning en die is nodig ook met het ook op de Play-Offs, weet ook De Jong. “Daar lig je als trainer ’s nachts weleens wakker van hoor. Je gunt het iedereen ook zo enorm en we willen het goed doen met zijn allen. Als ik kijk naar hoeveel arbeid en energie de jongens elke dag leveren, dan ga ik nog steeds met plezier naar de club. Daarin kan ik ze echt niks verwijten.”

Zoals geschreven is Telstar de opponent morgenavond in het Cambuur Stadion en laat die ploeg nou net bezig zijn aan een opmars de laatste weken. “Die zullen zeker met vertrouwen deze kant opkomen en dat is ook terecht. Een lastig te bespelen ploeg, vind ze heel volwassen en in de omschakeling zijn ze dodelijk. Daar zullen we ons tegen moeten wapenen.”

Omstreeks 20.00 uur zal de bal morgenavond gaan rollen in Leeuwarden-Oost en voor wie nog een kaartje wil bemachtigen is www.cambuurkaarten.nl de plek waar je moet zijn.

Foto: www.dijksmedia.nl