058-2963300

Henk de Jong: “We moeten nu ook voor de achtste plaats gaan”

3 april 2015, 16:27

Zoals altijd voor een speelronde blikte Henk de Jong op het wekelijkse persmoment alvast vooruit op het duel van komend weekend. Voor SC Cambuur staat op paaszondag het thuisduel tegen de nummer zeventien van de ranglijst op het programma; Go Ahead Eagles.

De hoofdtrainer van SC Cambuur was zoals altijd goedgemutst, maar dit keer waren daar meerdere goede redenen voor. “We hebben echt een uitstekende week gehad. Hard gewerkt met z’n allen en veel jongens die terugkeerden van een blessure. Wat een verschil met vorige week. Toen moesten we zelfs een oefenwedstrijd afzeggen omdat we niet genoeg fitte spelers hadden.”

Of de opstelling op veel plekken gaat veranderen liet de oefenmeester nog even in het midden, maar hij kan wel weer een beroep doen op een viertal teruggekeerde spelers. “Martijn (Barto red.), Sander (Van de Streek red.), Wout (Droste red.) en Leonard (Nienhuis red.) zijn weer volledig inzetbaar. Dat geeft ons weer wat meer mogelijkheden en ruimte in de selectie. Dat is een mooie opsteker zo naar het einde van het seizoen.”

Go Ahead Eagles heeft Dennis Demmers aangesteld als interim-trainer, en dat is voor Henk de Jong geen onbekende. “Nee, zeker niet. Ben hem meerdere keren tegengekomen als trainer in het amateurvoetbal. Dennis was toen trainer van Excelsior ’31 en ik van Harkemase Boys. Dat waren altijd mooie wedstrijden. Dennis is een zeer kundige trainer, die zijn teams altijd vanuit een goede organisatie laat spelen. Ik verwacht wel dat er bij Go Ahead wat gaat veranderen.”

Waar het duel van aanstaande zondag voor de bezoekers uit Deventer haast cruciaal is in de strijd om lijfsbehoud, is het voor SC Cambuur een uitgelezen mogelijkheid om het seizoen nog wat meer kleur te geven. “Ja, dit zijn toch mooie wedstrijden? We zijn zo dichtbij, ik vind dat we nu ook voor de achtste plaats moeten gaan. Dit is onze kans om onszelf te belonen voor een prachtig seizoen. Waarom zouden we er niet voor gaan?”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en Go Ahead Eagles is aanstaande zondag (5 april) om 16.45 uur. Kaarten zijn niet meer verkrijgbaar, het Cambuur Stadion is wederom helemaal uitverkocht.

Foto: www.dijksfotografie.com