058-2963300
Henk de Jong: “We moeten ons zeker nog niet rijk rekenen”

Henk de Jong: “We moeten ons zeker nog niet rijk rekenen”

27 februari 2020, 14:48

Februari is tot op heden een uiterst succesvolle maand voor SC Cambuur, want uit de drie gespeelde duels wist SC Cambuur de maximale buit te halen. Morgenavond volgt het laatste treffen van de maand, wanneer Jong PSV op bezoek komt in Leeuwarden. Daarbij maken de geel-blauwen in theorie nog kans op de derde periodetitel, al is het hierbij wel afhankelijk van puntverlies van De Graafschap en zal het zelf drie punten moeten pakken.

Op het wekelijkse persmoment daags voor de wedstrijd kreeg trainer Henk de Jong echter allereerst de vraag voorgeschoteld wat hij had meegekregen van de 2-1 overwinning van Jong FC Utrecht op concurrent FC Volendam. De Jong: “Ik heb de wedstrijd zelf niet gekeken, want ik was bij de wedstrijd van Jong SC Cambuur in Genemuiden. Uiteindelijk kreeg ik via-via de te horen dat Jong FC Utrecht gewonnen had en dat veraste me wel. Niet dat ik niet tevreden ben met de uitslag, want deze is vanuit ons perspectief uiteraard zeer wenselijk.”

Met nog elf wedstrijden te gaan in de reguliere competitie en een riante voorsprong qua punten op zak wil de oefenmeester waken voor verslapping. ‘We moeten ons zeker nog niet rijken, want er komen nog een aantal pittige potjes aan en in de winterstop stonden we ook acht punten boven de promotiestreep. Ik hoop dat dat laatste een goede eyeopener is geweest voor iedereen en dat we onderschatting buiten de deur laten. Morgen spelen we wederom tegen een geduchte tegenstander, waarbij ik de volledige focus verwacht van mijn jongens.”

Tegen de beloften van PSV kan De Jong weer een beroep doen op sterkhouders Jamie Jacobs en Robin Maulun. “Maar ik heb geen reden om beide overhaast in te passen binnen de basiself, want we hebben momenteel alweer vijfmaal op rij gewonnen.” Daartegenover staat de noodgewongen afwezigheid van een drietal spelers morgen. “Issa Kallon en Mitchel Paulissen hebben beide last van de hamstring en zijn er twee tot vier weken niet bij en Jarchinio Antonia heeft daarnaast nog te veel last van zijn enkel. Ik verwacht dat laatstgenoemde volgende week weer kan spelen.”

SC Cambuur tegen Jong PSV wordt morgenavond om 20.00 uur afgetrapt. Voor dit duel geldt een speciale online actie, namelijk twee kaarten halen voor de prijs van één (klik hier om naar de Online Kaartverkoop te gaan). De administratie van het Cambuur Stadion is morgen vanaf 10.30 uur geopend voor kaarten en de loketten op het kassaplein (rechts naast de Jumbo) gaan daarnaast vanaf 18.30 uur open.

Foto: www.cambuurimages.nl