058-2963300
Henk de Jong: “We nemen de beker uitermate serieus”

Henk de Jong: “We nemen de beker uitermate serieus”

16 december 2020, 17:55

We zitten in de laatste week voor de winterstop, maar wie denkt dat het freewheelen is richting de kerstvakantie komt bedrogen uit. Nadat afgelopen zaterdag Jong AZ werd verslagen is het morgenavond SC Cambuur – Go Ahead Eagles voor de KNVB-Beker en zondagmiddag op Woudestein Excelsior – SC Cambuur.  Met hoofdtrainer Henk de Jong keken we vanmiddag vooruit naar de eerste wedstrijd van dit tweeluik.

Bij SC Cambuur is dit seizoen alles gericht op het nemen van sportieve revanche, maar dat wil niet zeggen dat er morgen een ongemotiveerd elftal aan de aftrap zal verschijnen. “Nee, integendeel zelfs, we nemen de beker uitermate serieus”, zo trapt De Jong af. “We gaan morgen wel wat wisselingen doorvoeren, maar dat heeft gewoon te maken met de kracht van onze selectie. Ook deze jongens verdienen het om te spelen.”

Daarnaast heeft ook het drukke programma invloed op de keuzes die de technische staf in aanloop naar het duel tegen de Eagles heeft gemaakt. “Dat spreekt voor zich. We zitten aan het einde van de eerste seizoenshelft en dan merk je dat de pijntjes en vermoeidheid toenemen. Zondagmiddag moeten we al om 12.15 uur los en welbeschouwd hebben we dan maar tweeënhalve dag rust. Daar moet je gewoon rekening mee houden.”

Dan door naar de tegenstander van morgenavond: Go Ahead Eagles. Dat is de enige opponent in dit seizoen waartegen de geel-blauwen niet wisten te scoren. Tijd voor revanche dus zou je zeggen. “Oh zo zie ik dat helemaal niet. In die wedstrijd hadden zij de zaken goed voor elkaar en wij hebben toen niet gebracht wat we kunnen. Dat zullen we deze keer beter moeten doen.”

Dat moet dan gebeuren tegen een tegenstander die naar alle waarschijnlijkheid opnieuw zal proberen de deur achterin dicht te houden. “Dat zou goed kunnen, dat is de keuze van de trainer van de Eagles. Iedereen speelt op zijn eigen manier, het één is niet beter dan de ander. Wij kiezen voor een aanvallende speelstijl omdat we dat vinden passen bij onze club en leuker vinden om naar te kijken en uit te voeren. Dat zal morgenavond niet anders zijn.”

Om precies 18.45 uur gaat de bal rollen morgenavond in het Cambuur Stadion. Het duel is live te volgen via TV (FOX Sports), radio (Omrop Fryslan en Omroep LEO) en Twitter (@SCCambuurLwd).

Foto: Pro Shots / Vincent de Vries