058-2963300
Henk de Jong: “We willen dit jaar goed afsluiten”

Henk de Jong: “We willen dit jaar goed afsluiten”

18 december 2020, 17:45

Daags na het verloren bekerduel tegen Go Ahead Eagles was de regionale pers opnieuw op anderhalve meter visite in het Cambuur Stadion. Over twee dagen wacht namelijk alweer een nieuwe krachtmeting en daarin is Excelsior Rotterdam de tegenstander. Nog één keer gas gevuh in 2020 dus.

Uiteraard ging op het persmoment met hoofdtrainer Henk de Jong ook nog even over gisteravond, over het verloren bekerduel tegen Go Ahead Eagles (1-2). “Of ik spijt heb van de vele wisselingen? Nee, geen moment. Met slechts tweeëneenhalve dag tussen de beide wedstrijden is het ook eigenlijk geen keuze. Daarbij hebben de jongens alles gegeven en valt ze qua energie en inzet niks te verwijten.”

Lang tijd om te treuren is er zoals gezegd ook niet en dus ligt de focus alweer vol op zondag. “Ja, dat moet ook wel. Er wacht ons een hele lastige uitwedstrijd tegen een tegenstander die afgelopen week in de beker vertrouwen heeft getankt. Wij willen dit jaar goed afsluiten als team en daarbij kunnen we ook gewoon hele goede zaken doen ten opzichte van de concurrentie.”

Of Issa Kallon daar zondagmiddag een bijdrage aan kan leveren is nog maar de vraag. De vleugelaanvaller kampt met de naweeën van zijn invalbeurt van gisteravond. “Dat is nog even afwachten, morgen zal daar waarschijnlijk meer duidelijk over worden. Voor de rest zijn er altijd pijntjes aan het einde van een seizoenshelft, maar staan we er in de basis prima voor. Ook Erik Schouten is gewoon inzetbaar.”

Na zondag breekt er een periode van welverdiende rust aan voor de selectie. Al is dat dit jaar maar van korte duur. “We gaan maandag nog uitlopen en dan hebben we allemaal een kleine week vrij. Die maandag daarna gaan we alweer los en ook op nieuwjaarsdag gaan we ’s middags trainen. Dat moet ook wel, want 3 januari mogen we alweer naar Eindhoven. Maar eerst morgen, dat is nu het allerbelangrijkst.”

Al vroeg op de middag komt SC Cambuur zondag in actie op Woudestein. Vanaf 12.15 uur gaat de bal rollen en dus weten we rond de klok van 14.00 uur of de geel-blauwen opnieuw drie punten kunnen bijschrijven.

Foto: Pro Shots / Erik Pasman