058-2963300
Henk de Jong: “We willen door, we willen meer”

Henk de Jong: “We willen door, we willen meer”

22 april 2021, 17:03

Niets dan lachende gezichten deze week op het Cambuur Stadion na de officiële promotie naar de Eredivisie van afgelopen weekend, maar hard gewerkt werd er ook. “We hebben er zeker van genoten, maar daarna ook snel de knop weer omgezet”, aldus de opnieuw gepromoveerde hoofdtrainer Henk de Jong.

“Of de ontlading extra groot was na vorig jaar? Ja, dat denk ik wel”, zo steekt De Jong van wal op het persmoment in de aanloop naar het duel van morgen tegen Jong AZ. “Alle emotie van twee seizoenen kwam er even uit afgelopen vrijdag en dat is ook goed. Het is niet niks wat we hebben meegemaakt en dan mag je ook trots zijn en even feest vieren.”

Het is wel zaak om niet te lang in dat feestgeruis te blijven hangen, weet ook de Drachtster oefenmeester. “Die knop is inmiddels wel om hoor. Als je kampioen kunt worden is dat echt heel speciaal. Er zijn spelers die dat zelfs nooit meemaken in hun carrière en wij hebben het binnen handbereik. Daar zijn ook de jongens zich van bewust en dat hebben we ook uitgesproken naar elkaar. We willen nu met z’n allen vol door, we willen meer.”

Daarbij heeft de technische staf weer de beschikking over een steeds fittere selectie, al was er ook minder goed nieuws deze week. “Helaas heeft Jamie Jacobs een kleine terugslag gehad en weer een andere blessure opgelopen. Dat is klote, vooral voor hemzelf. Ten opzichte van vorige week is Robin Maulun er wel weer bij en dat is zeker een opsteker, want dat hadden we zo snel nog niet verwacht.”

Morgen wacht SC Cambuur na acht jaar weer een kampioensduel, al is het daarbij nog wel afhankelijk van concurrent De Graafschap. “We zullen in alle gevallen zelf moeten winnen van een goede tegenstander en daar zijn we nu ook alleen maar mee bezig. Dan zien we het na afloop wel. Qua energie en scherpte heb ik deze week niks anders gemerkt  bij de jongens en dat hebben we morgenavond ook weer keihard nodig.”

Morgenavond om 21.00 uur wordt er afgetrapt AFAS Stadion. Een slordige twee uur laten weten we of de schaal mee gaat naar Leeuwarden of dat we nog even geduld moeten hebben.

Foto: www.dijksmedia.nl