058-2963300

Henk de Jong: “We willen iets rechtzetten en onze supporters een mooie avond bezorgen”

13 maart 2015, 16:08

Op het altijd drukbezochte persmoment geeft hoofdtrainer Henk de Jong elke week zijn visie op het presteren van zijn ploeg en de aankomende wedstrijd(en). De oefenmeester liet er dit keer geen twijfel over bestaan: “We hebben absoluut iets recht te zetten.”

Met nog acht wedstrijden te gaan in de Eredivisie is het einde van seizoen in zicht en dat betekent traditiegetrouw vaak meer blessures dan anders. Ook voor Henk de Jong en zijn staf is het puzzelen. “Mac-Intosch heeft last van zijn enkel. Hoe lang dat precies gaat duren is niet te zeggen, maar hij kan er morgen in ieder geval nog niet bij zijn. Daarnaast moeten we ook Martijn (Barto red.) en Wout (Droste red.) missen.  En dan heb je uiteraard nog Damiano (Schet red.) en Sinan (Bytyqi red.) die dit seizoen niet meer kunnen spelen.”

Maar gelukkig is er ook goed nieuws te melden vanuit de ziekenboeg. “Marlon (Pereira red.) en Mikhail (Rosheuvel red.) zijn daarentegen wel weer van de partij. We moeten ook niet zeuren over die blessures. Er blijft gelukkig nog genoeg kwaliteit over, we hebben een mooie ploeg.”

Ook ging het op het persmoment desgevraagd nog even over de pijnlijke nederlaag in Zwolle. “Natuurlijk doet zoiets even zeer, helemaal omdat je in de rust minimaal gelijk moet staan gezien het spelbeeld. Maar daar moet je niet in blijven hangen, daar schiet je niks mee op. We krijgen morgen de kans om ons te revancheren en ons publiek een mooie avond te bezorgen. Daar gaan we vol voor.”

Tegenstander FC Utrecht is bezig aan een goede reeks en versloeg afgelopen weekend AZ met overtuigende cijfers (6-2). “Of het een voordeel of een nadeel is dat ze dik hebben gewonnen? Dat is moeilijk te zeggen, zoiets kan beide kanten op. Bij Utrecht zal het vertrouwen natuurlijk groot zijn, maar wij zijn gewaarschuwd en hebben bovendien iets goed te maken. We gaan het zien morgenavond.”

Morgenavond om 19.45 uur wordt SC Cambuur – FC Utrecht afgetrapt in het Cambuur Stadion. Voor het duel zijn geen kaarten meer verkrijgbaar.

Foto: www.dijksfotografie.com