058-2963300
Henk de Jong: “We willen ze op sportief gebied verslaan”

Henk de Jong: “We willen ze op sportief gebied verslaan”

19 oktober 2020, 15:02

Deze voorbeschouwing had eigenlijk vorige week donderdag online moeten verschijnen, maar dat liep even anders. Ook de voetballerij ontkomt namelijk niet aan de coronaperikelen en in dit geval klopte het virus op de deur van het Rat Verlegh Stadion. Gelukkig werd er al snel een nieuw tijdstip gevonden en wel morgenavond om 18.45 uur.

“Het hoort erbij in deze tijd”, zo reageert Henk de Jong desgevraagd op het persmoment. “Heb Maurice Steijn nog aan de lijn gehad en die heeft eerlijk verteld hoe de situatie daar op dat moment was. En dat was serieus. Dan kun je niet anders dan begrip en medeleven tonen. We willen ze op het veld, op sportief gebied verslaan.”

Bij het behalen van die missie kan de hoofdtrainer morgen niet beschikken over aanvaller Issa Kallon. “Nee, dat is nog net iets te vroeg. Het gaat wel de goede kant en ik sluit niet uit dat hij er vrijdag wel bij kan zijn en anders volgende week. Daarnaast is ook Pieter Bos niet van de partij, die zijn we naar verwachting zo’n zes tot acht weken kwijt. Daartegenover staat dat Delano Ladan er wel weer bij zit.”

Tegenstander NAC Breda kende zoals gezegd allesbehalve een rustige week, maar niemand in Leeuwarden rekent zich op voorhand al rijk. “Als je naar de selectie kijkt hebben ze zoveel kwaliteit dat ze dit prima kunnen opvangen. Ze hebben misschien wel de beste voorhoede van de competitie en staan natuurlijk niet voor niks bovenaan. Het kan een hele mooie pot worden.”

Voor SC Cambuur en NAC Breda staat er nog iets op het spel morgenavond en dat is de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie. Leeft dat bij De Jong? “Nou, om eerlijk te zijn niet. Volgens mij zijn er nog ruim dertig wedstrijden te spelen, dus daar zijn we echt totaal niet mee bezig. Dat geldt eigenlijk ook voor de periode. Natuurlijk zijn dat leuke dingen, maar voor ons telt nu maar één ding en dat is de wedstrijd van morgenavond.”

Helaas mogen er geen supporters aanwezig zijn morgenavond in Breda, maar niet getreurd. Vanuit de huiskamer is deze kraker op meerdere manieren te volgen. Dit kan via de TV (FOX Sports 1), radio (Omrop Fryslan en Omroep LEO) en Twitter (@SCCambuurLwd).

Foto: www.cambuurimages.nl