058-2963300

Henk de Jong: ‘We zijn nog in de race voor de Play-Offs, dat zou uniek zijn’

16 april 2015, 16:27

Voor de één na laatste keer dit seizoen maakt Leeuwarden zich op voor een thuiswedstrijd in het Cambuur Stadion. Morgenavond om 20.00 uur komt SBV Excelsior op bezoek en dat wordt volgens hoofdtrainer Henk de Jong zeker niet makkelijk.

“Ik verwacht dat het een lastige partij gaat worden. Wat dat betreft is het wel een beetje vergelijkbaar met de wedstrijd tegen Go Ahead, ook Excelsior zal hier niet komen om het publiek te vermaken en dat is heel begrijpelijk. We zullen geduldig moeten zijn, maar wel vrijuit voetballen en veel energie in de wedstrijd moeten leggen. We zijn nog steeds in de race voor de Play-Offs en dat zou voor Cambuur uniek zijn. Dat leeft ook zeker bij ons en in de groep.”

Vergeleken met een aantal weken geleden staat de selectie er wat blessures betreft in ieder geval weer een stuk beter voor. “Ja, in vergelijking met toen mogen we zeker niet klagen. Al is nog niet iedereen helemaal fit. Marlon (Pereira red.) kan maximaal een half uur spelen en Daniël (De Ridder red.) is nog een twijfelgeval. Daar gaan we morgen definitief over beslissen. Vytas is er daarentegen wel weer bij, dus dat is goed nieuws.”

Ondanks het mooie weer was het afgelopen week niet alleen maar rozengeur en maneschijn in Leeuwarden. Uit Almere kwam namelijk een vervelend bericht. “Ja, zeer vervelend zelfs. Onze zomeraanwinst Jergé (Hoefdraad) heeft op de training bij Almere zijn achillespees afgescheurd en wordt vandaag al geopereerd. Jammer voor ons, maar nog veel erger voor die jongen zelf. Heb hem al aan de lijn gehad en we zullen hem hier alle steun geven die nodig is.”

De Jong gunt Excelsior en trainer Dijkhuizen het beste, maar weet wat er op het spel staat morgenavond en is niet van plan om cadeautjes uit te delen. “Marinus (Dijkhuizen red.) is een goede kerel en een prima collega. Ik hoorde dat hij hier ook ooit graag eens trainer zou willen zijn, mooi dat hij daar zo open in is.” En met een knipoog: ”Hij heeft natuurlijk ook gewoon geel-blauw bloed.”

Het duel tussen SC Cambuur en SBV Excelsior wordt morgenavond om 20.00 uur afgetrapt. Kaarten zijn niet meer verkrijgbaar, wederom ruim van tevoren was het Cambuur Stadion uitverkocht.

Foto: www.dijksfotografie.com