058-2963300

Henk de Jong: “We zijn nog steeds zo gretig als wat”

20 maart 2015, 14:46

Dankzij de 3-1 overwinning op FC Utrecht staat het puntentotaal van SC Cambuur op 36, en dat is normaal gesproken goed genoeg voor handhaving. Komend weekend gaan de mannen van hoofdtrainer Henk de Jong in Alkmaar proberen om het seizoen nog meer kleur te geven, al moet dat gebeuren met een gehavende selectie.

Het persmoment werd vandaag afgetrapt met een vraag over de 19-jarige testspeler Kristiaan Haagen, die de afgelopen week meetrainde met de eerste selectie. “Of hij een kans maakt om definitief bij ons te komen voetballen? Natuurlijk, anders nodigen we hem niet uit. Hij heeft zowel als voetballer en als mens een goede indruk gemaakt deze week en blijft zeker op onze radar. Hij moet zich echter volgende week gewoon weer melden bij Anderlecht en er zijn natuurlijk ook meer kapers op de kust. We zullen zien wat de toekomst brengt.”

Na komend voetbalweekend staat er een interlandweek op het programma en dat komt voor Henk de Jong en zijn mannen als geroepen. “We hebben inderdaad te kampen met een behoorlijk aantal blessures. Michiel (Hemmen), Martijn (Barto), Marlon (Pereira), Donovan (Slijngard) en Calvin (Mac-Intosch) zijn nog steeds niet speelklaar en afgelopen week is Sander (Van de Streek) daar ook nog eens bijgekomen. Heel ernstig is het niet, maar we gaan met hem geen risico’s nemen.”

Ondanks de blessures is de groep nog altijd even gretig, zo merkt de hoofdtrainer. “De jongens zijn nog steeds goed bezig. Ze denken tactisch mee, komen met oplossingen en zijn zo gretig als wat. Het is voor ons allemaal een mooie kans om iets neer te zetten en een goed resultaat te boeken tegen AZ. Daar gaan we voor.”

Al gaat dat zeker niet makkelijk worden, zo weet De Jong. “Ik vind AZ echt een hele goede ploeg hebben. Ze hebben een prima trainer en veel kwaliteit in de selectie. De laatste weken zijn ze misschien wat wisselvallig, maar ze staan natuurlijk niet voor niets vierde. Het gaat een mooie pot worden.”

De aftrap van het duel tussen AZ en SC Cambuur is morgenavond om 20.45 uur. 310 supporters zullen de geel-blauwen vocaal gaan steunen vanuit het uitvak.

Foto: www.dijksfotografie.com