058-2963300
Henk de Jong: “we zullen het morgen echt samen moeten doen”

Henk de Jong: “we zullen het morgen echt samen moeten doen”

5 augustus 2022, 17:39

We gaan weer beginnen! Vanavond barst het voetbalgeweld in de Eredivisie weer los en voor SC Cambuur staat er in de eerste speelronde morgen een wedstrijd in eigen stadion tegen promovendus Excelsior Rotterdam op het programma. Met onze teruggekeerde hoofdtrainer Henk de Jong kijken we alvast vooruit op deze belangrijke wedstrijd.

Het gebruikelijke persmoment werd afgetrapt met een vraag over de afwezigheid van een aantal stafleden. De Jong daarover: “Ja, dat is heel vervelend en heeft alles te maken met corona. De kans is klein dat die mannen morgen alweer terug kunnen keren en daar gaan we ook geen risico mee nemen. We hebben morgen dus een klein groepje op de bank qua staf, maar nog genoeg mensen om de wedstrijd op een goede manier te doen.”

De stap naar de personele bezetting binnen de selectie is dan nog maar een kleine en ook daar was de oefenmeester duidelijk over. “We staan er eigenlijk vrij goed voor. Robin Maulun kan weer spelen en ook Remco Balk, die wat pijntjes had, zit weer bij de selectie. Silvester van der Water is wat dat betreft de belangrijkste afwezige. Of Floris Smand weer gaat spelen? Dat zien jullie morgen, maar die kans is zeker aanwezig.”

Zoals geschreven reist Excelsior morgenavond af naar Leeuwarden-Oost en dat is allesbehalve een gemakkelijk tegenstander, weet ook De Jong. “Excelsior kan vrijuit voetballen en speelt ook nog eens gewoon goed voetbal. Ze hebben het vorig seizoen uitstekend gedaan en groeiden in het seizoen, dus wat dat betreft de complimenten voor Marinus Dijkhuizen. Maar morgen zijn we even geen vrienden en gaat het om drie belangrijke punten.”

In de strijd om de volle buit rekent hij daarbij zoals altijd ook weer op de steun van de supporters. “We zullen het stadion, onze Twaalfde Man, morgen echt nodig hebben. Iedereen weet wat er op het spel staat dit seizoen en dat gaat alleen lukken als we het samen doen. Het is aan ons om die energie te laten overslaan op de tribunes en dan moet het vanaf minuut één gaan kolken in ons stadion.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en Excelsior is morgenavond om 18.45 uur stipt. Kaarten zijn nog slechts zijn zeer beperkt verkrijgbaar en wel in de online kaartverkoop. Voor de thuisblijvers en noodgedwongen afwezigen is het duel live te volgen via het ESPN 3, het radioverslag van Omrop Fryslân en het liveverslag via ons Twitter-kanaal.

Foto: www.dijksmedia.nl