058-2963300
Henk de Jong: “We zullen het niet cadeau krijgen”

Henk de Jong: “We zullen het niet cadeau krijgen”

11 januari 2024, 16:38

Voorbij is de winterstop en op de deur klopt de eerste echte afspraak van het kalenderjaar 2024: MVV Maastricht-thuis. In een koud Cambuur Stadion werkte de eerste selectie van SC Cambuur vandaag de laatste training af ter voorbereiding op de hervatting van de competitie en eenmaal weer wat opgewarmd schoof hoofdtrainer Henk de Jong weer aan bij de vaste vertegenwoordigers van de regionale pers.

“Daar zijn we weer, ik heb er zin in,” zo stak de oefenmeester van wal. “Het gaat een mooie pot worden en vergis je niet; MVV is echt een goed voetballende ploeg. We gaan het niet cadeau krijgen morgen en zullen op ons best moeten zijn.”

SC Cambuur is inmiddels alweer een slordige anderhalve week in training en oefende op het mini-trainingskamp in Epe tegen SC Preußen Münster (1-0 overwinning). “Daar zijn we goed uitgekomen en over die wedstrijd kunnen we alleen maar tevreden zijn. Tegen clubs uit de 3e Bundesliga is het altijd moeilijk voetballen en fysiek zijn ze daar echt dik in orde. Als ik dan zie hoeveel kansen we gecreëerd hebben dan stemt dat tevreden.”

Met het aanbreken van de maand januari is ook de transfermarkt weer geopend en de grote vraag is natuurlijk of er in Leeuwarden nog inkomende of uitgaande transfers plaats gaan vinden? De Jong daarover: “Op dit moment speelt er niks concreets. We zijn natuurlijk wel aan het kijken, maar financieel is het allemaal krap en we gaan alleen voor spelers die ons direct beter maken. Of Issa Kallon een optie is? Hij traint inderdaad met ons mee, maar dat is normaal gesproken financieel niet haalbaar en moet je vooral zien als een vriendendienst.”

Tegen MVV kan de technische staf morgenavond beschikken over een fitte selectie (behoudens de langdurig afwezige Gabi Caschili en Sekou Sylla, die naar de Afrika Cup is), maar zal het wel moeten aantreden zonder Floris Smand. “Die is inderdaad geschorst en dus afwezig. Voor de rest laten we het zoveel mogelijk staan, al zijn we er nog niet helemaal uit voor wat betreft de linksback-positie. Daar gaan we morgen een definitief besluit in nemen. In alle gevallen gaan we uit van eigen spel en onze eigen kracht.”

Vanaf 20.00 uur gaat de bal rollen morgenavond in het Cambuur Stadion. Er zijn nog enkele losse kaarten beschikbaar via www.cambuurkaarten.nl. Lukt het niet om naar de wedstrijd te gaan? Dan is het schakelkanaal van ESPN (kanaal 1), het radioverslag van Omrop Fryslan of Omroep Leeuwarden of onze livefeed op X een goed alternatief.

Foto: www.dijksmedia.nl