058-2963300
Henk de Jong: “we zullen met z’n allen flink aan de bak moeten”

Henk de Jong: “we zullen met z’n allen flink aan de bak moeten”

26 augustus 2022, 16:56

Met een opperbeste stemming keerde SC Cambuur afgelopen weekend vanuit Sittard terug naar het Noorden des lands. Op bezoek bij Fortuna Sittard werd namelijk de eerste overwinning van het nog prille seizoen in de wacht gesleept door de geel-blauwen (1-4). Alle reden dus om vol vertrouwen en goede moed toe te werken naar het treffen van dit weekend tegen AZ in eigen stadion. Tijd voor de vooruitblik met hoofdtrainer Henk de Jong op de naderende ontmoeting.

Tijdens het wekelijkse praatje met de vaste vertegenwoordigers van de pers bleek dat niet iedereen ongeschonden uit de strijd in Limburg is gekomen. De Jong: “Leon Bergsma heeft de wedstrijd tegen Fortuna uit kunnen spelen, maar in de loop van de negentig minuten wel een blessure opgelopen. Gelukkig valt de schade mee, maar dit weekend kunnen we geen beroep op hem doen. Dat laatste geldt ook voor Robin Maulun, die nog niet helemaal fit is verklaard.” 

“Wie de plek van Leon overneemt? Dat bepalen we morgen definitief na de laatste training, maar met Floris Smand en Calvin Mac-Intosch hebben we twee goede opties. Daarnaast is het niet uitgesloten dat we het op het middenveld en in de voorhoede iets anders gaan doen. En het goede nieuws van deze week is dat Silvester van der Water aansluit bij de wedstrijdselectie en voor het eerst speelminuten kan gaan maken.”

In het verlengde van het wel en wee rond de selectie ging het ook over transferperikelen en de situatie omtrent het mogelijke vertrek van Mees Hoedemakers in het bijzonder. De hoofdtrainer daarover: “Beide kanten zijn natuurlijk goed te begrijpen en dat we als SC Cambuur zijnde Mees graag willen behouden zegt iets over hoe belangrijk hij voor ons is. We hebben een goed gesprek gehad en zijn nu met zijn allen maar met één ding bezig en dat is de wedstrijd tegen AZ.”

“Want AZ hebben we in de afgelopen dagen meermaals bekeken en die hebben echt een mooie ploeg hoor. We zullen dan ook flink aan de bak moeten zondag en in fases ook echt wel even worden teruggedrongen. Maar waar het kan gaan we zelf absoluut ook voetballen en zorgen dat we in onze kracht komen. Met de steun van de supporters daarbovenop liggen er dan ook altijd kansen.”

Het treffen tussen SC Cambuur en AZ begint zondag om 16.45 uur en op dit moment zijn er nog een beperkt aantal losse kaarten verkrijgbaar via de online kaartverkoop. De leiding ligt daarnaast ditmaal in handen van arbiter Rob Dieperink. Voor de thuisblijvers en noodgedwongen afwezigen is het duel daarnaast live te volgen via de televisie (ESPN 2), de radio (Omrop Fryslân) en het verslag op ons eigen Twitter-kanaal (@SCCambuurLwd). 

Foto: www.dijksmedia.nl