058-2963300
Henk de Jong: “We zullen Vitesse zeker niet moeten onderschatten”

Henk de Jong: “We zullen Vitesse zeker niet moeten onderschatten”

14 oktober 2022, 16:19

Met een zwaarbevochten punt keerde SC Cambuur afgelopen zondag vanuit Deventer terug in het Noorden des lands. De doelpuntloze puntendeling De Adelaarshorst betekende wederom een verdienstelijk resultaat voor de geel-blauwen en daardoor is het na twee duels in oktober nog altijd ongeslagen. Deze lijn hopen Henk de Jong en zijn mannen morgen in eigen huis door te trekken, waar dan Vitesse de tegenstander is. Tijd voor de vooruitblik met onze hoofdtrainer. 

Het goede nieuws in de aanloop naar het treffen met de Arnhemmers is de terugkeer van de geschorste Alex Bangura en Mees Hoedemakers. De Jong: “Bijna iedereen is er weer bij en daardoor kunnen we volop keuzes maken. Wie er daadwerkelijk gaan spelen kan ik nog niet zeggen. Verdedigend staat het momenteel goed, maar op het gebied van kansen creëren is er nog wel ruimte voor verbetering. Het uitgangspunt is uiteindelijk een resultaat behalen.”

“Tegelijkertijd merken we als staf dat de gretigheid op het trainingsveld alsmaar toeneemt en dat is natuurlijk logisch, want iedereen wil graag spelen. Daar komt ook teleurstelling bij kijken, want ik kan er jammer genoeg maar elf opstellen en geen dertien man. Vervelend voor sommige spelers en voor mij persoonlijk om die knoop te moeten doorhakken, maar dat hoort nou eenmaal bij het vak. Het voordeel is wel dat we ruimschoots kunnen wisselen tijdens de duels.”

Toch zijn er ook een aantal namen die tegen Vitesse op het wedstrijdformulier zullen ontbreken. De Jong: “Tom Boere is er helaas niet bij en dat is voor hem persoonlijk erg sneu, want hij was erg goed bezig. Daarnaast is Robin Maulun een twijfelgeval voor morgen en ook Sekou Sylla zal er nog niet bij zijn. Sekou heeft in tegenstelling tot Robin deze week nog niet deelgenomen aan de groepstraining en heeft nog iets langer nodig om weer aan te sluiten.” 

“Al met al hebben we veel zin in morgen. Een mooie en spannende wedstrijd, waarbij het belangrijk is om weer een signaal af te geven, zodat het stadion er net als tegen AZ en PSV weer vol achter gaat staan. Maar we zullen Vitesse zeker niet moeten onderschatten, want ze hebben een goed team en goede spelers. Phillip Cocu zal er als nieuwe trainer een andere manier van spelen willen inslijpen. Het is aan ons om daar het juiste antwoord op te vinden.”

De ontmoeting tussen SC Cambuur en Vitesse wordt morgenavond om 21.00 uur afgetrapt en staat onder leiding van scheidsrechter Laurens Gerrets. Voor het treffen zijn nog slechts een handvol losse toegangskaarten verkrijgbaar via de online kaartverkoop, dus wacht niet langer meer als je er bij wil zijn! Niet aanwezig in het Cambuur Stadion morgen? Volg het duel dan live via de tv (ESPN 3), de radio (Omrop Fryslan) of via ons eigen Twitter-kanaal (@SCCambuurLwd). 

Foto: www.dijksmedia.nl