058-2963300
Henk de Jong: “We zullen weer allemachtig scherp moeten zijn”

Henk de Jong: “We zullen weer allemachtig scherp moeten zijn”

4 maart 2021, 14:29

Het was een prima week voor iedereen van geel-blauw. Niet alleen werd de onderlinge confrontatie met Almere City FC overtuigend gewonnen, de jongste BVO van Nederland verloor gister ook nog eens van FC Volendam en daarmee is de achterstand op koploper SC Cambuur opgelopen tot tien punten. Dat Henk de Jong begin deze middag goedgemutst aanschoof bij de aanwezige pers mag dan ook geen verrassing heten.

“Heb natuurlijk met een schuin oog naar die wedstrijd gekeken”, zo begint De Jong zijn wekelijkse perspraatje. “De uitslag is gunstig voor ons en dat maakt een mooie week nog net wat mooier. Maar het is echt niet zo dat we daar de hele dag mee bezig zijn. We nemen het ter kennisgeving aan en gaan dan weer mooi door.”

Veel tijd om daar bij stil te staan is er ook niet, want SC Cambuur komt morgenavond alweer in actie. In het eigen Cambuur Stadion is dan Telstar de tegenstander. “Dat gaat weer niet makkelijk worden. Telstar is een ploeg met een leuke spelopvatting en ze beheersen meerdere systemen. Daarnaast kunnen ze redelijk vrijuit voetballen, dus het zal niet vanzelf gaan. Het is aan ons om er voor te zorgen dat we die uitslag in Almere morgen thuis gaan verzilveren.”

Hierbij kan de oefenmeester weer een beroep doen op Jamie Jacobs. De middenvelder heeft het grootste gedeelte van de training weer meegedaan met de groep. “Dat klopt, Jamie is er weer bij. Of dat als invaller of als basisspeler zal zijn zien jullie morgen, maar hij zit sowieso weer bij de wedstrijdselectie. Daarnaast hopen we dat Nick Doodeman snel weer kan aansluiten en zullen Mitchel Paulissen en Michael Breij nog iets langer nodig hebben.”

Met nog twaalf wedstrijden te gaan breekt de cruciale fase van het seizoen aan wordt het met de week spannender, erkent ook De Jong. “Elke drie punten worden nu gevoelsmatig steeds meer waard. Al zijn we echt niet de hele tijd aan het rekenen, daar schiet je niks mee op. We kijken naar onszelf en naar de wedstrijd van morgen tegen Telstar. We zullen weer allemachtig scherp moeten zijn en niet verslappen. Dan zien we het daarna wel.”

Morgenavond om 21.00 uur gaat de bal rollen aan het Cambuurplein. Via de TV (ESPN), radio (Omrop Fryslan en Omroep Leo) en/of Twitter (@SCCambuurLwd) hoef je niks te missen van de wedstrijd.

Foto: www.dijksmedia.nl