058-2963300
Henk de Jong: “We zullen weer op ons best moeten zijn”

Henk de Jong: “We zullen weer op ons best moeten zijn”

30 november 2023, 16:29

Het is alweer even geleden dat SC Cambuur op een vrijdag in actie kwam in het Cambuur Stadion, maar morgen kan het weekend wederom worden afgetrapt op de tribunes. Daniël van Kaam of zijn collega-aanvoerder van FC Eindhoven zal om klokslag 20.00 uur hetzelfde doen en met een goedgemutste hoofdtrainer Henk de Jong keken we alvast vooruit naar deze wedstrijd op de eerste dag van de laatste kalendermaand van het jaar 2023.

Al werd er bij het persmoment niet alleen vooruit gekeken, want er was genoeg actualiteit om te bespreken. Allereerst over Gabi Caschili, die na nader onderzoek in het ziekenhuis te horen heeft gekregen dat zijn seizoen erop zit. “Ja, dat is natuurlijk enorm klote voor die jongen. Dat gun je niemand, maar Gabi al helemaal niet. Het is een fantastisch kereltje en hij was zeer goed bezig dit seizoen. Hij wist zelf ook direct hoe laat het was. We wensen hem uiteraard alle sterkte toe.”

Dan was er nog het vertrek van technisch directeur Etiënne Reijnen, die de deuren van het Cambuur Stadion achter zich sloot om die van de Rotterdamse Kuip te openen. “Daar hebben we wel even van gebaald, maar ik snap het wel en gun het hem ook van harte. Etiënne heeft een unieke kijk op voetbal en is een fijn mens om mee te werken. Het is kortom klote voor ons, maar we hebben er ook direct een streep onder gezet en gaan volle kracht door.”

Voor wat de elf van morgen betreft is de rechtsbackpositie dus vacant en waren er na afloop van het duel in Venlo ook zorgen over de centrale verdedigers. “Dat ziet er gelukkig allemaal goed uit. Floris Smand en Leon Bergsma hadden inderdaad wat last, maar zijn de week goed doorgekomen en gewoon weer inzetbaar. Hoe we Gabi gaan vervangen? Heel simpel: daar gaat Marco Tol spelen. Dat kan hij uitstekend invullen en dat heeft hij in het verleden vaker gedaan.”

Tot slot ging de oefenmeester ook nog even in op de tegenstander van morgen: FC Eindhoven. Bepaald geen makkelijke opgave, weet ook De Jong. “Daar zijn we ons zeker van bewust. Eindhoven krijgt heel weinig doelpunten tegen en speelt vaak gelijk. Dat zegt iets over hoe stug en hoe moeilijk ze te verslaan zijn, we zullen weer op ons best moeten zijn. Maar met de steun van onze eigen supporters gaan we er weer alles aan doen om de drie punten te veroveren.”

Vanaf 20.00 uur gaat de bal morgen rollen en voor wie nog geen kaartje heeft is het nadrukkelijke advies om niet te lang te wachten, want er zijn nog maar enkele toegangsbewijze verkrijgbaar. Je koopt ze in de online kaartverkoop. Daarnaast is het duel (live) te volgen via de televisie (het schakelkanaal op ESPN 1), de radio (Omrop Fryslân/Omroep Leeuwarden) en onze eigen social media kanalen, waaronder het verslag op ons officiële account op X (voorheen bekend als Twitter).

Foto: www.dijksmedia.nl