058-2963300
Henk de Jong: “Een wedstrijd met een mooie uitdaging voor ons”

Henk de Jong: “Een wedstrijd met een mooie uitdaging voor ons”

17 oktober 2019, 16:17

Aan de imposante zegereeks van SC Cambuur kwam afgelopen vrijdag in en tegen MVV Maastricht een einde. Een bloedeloos gelijkspel zorgde ervoor dat de Leeuwarders voor het eerst in zeven duels genoegen moesten nemen met slechts één punt en dat zorgde logischerwijs voor teleurstelling. Gelukkig kunnen de mannen van Henk de Jong zich morgenavond alweer revancheren ten opzichte van vorige week, TOP Oss komt op bezoek in het Cambuur Stadion.

Tijdens het persmoment na afloop van de donderdagtraining was de eerste vraag die onze oefenmeester kreeg voorgeschoteld: hoe is het met de blessure van Jamie Jacobs?’ Henk de Jong: “Jamie heeft een lichte liesblessure overgehouden aan het duel tegen MVV en deze week aangepast getraind. We doen er dan ook verstandig aan hem een wedstrijd rust te geven. Zouden we Jamie morgenavond meteen weer inzetten, dan is de kans groot dat we de blessure verergeren en hem meerdere wedstrijden moeten missen. ”

Naast Jamie Jacobs zijn Giovanni Korte en Doke Schmidt er morgenavond ook niet bij. “Giovanni is volledig hersteld van zijn heupblessure, maar is vanmorgen tijdens de training opnieuw uitgevallen, deze keer met een kwetsuur aan het enkel. Doke heeft deze week voor het eerst een groot gedeelte van de groepstraining meegedaan en sluit naar verwachting volgende week volledig aan.”

Het duel tegen TOP Oss is alweer het vijfde optreden van dit seizoen in eigen huis voor SC Cambuur. De vorige vier duels eindigden in een overwinning voor de geel-blauwen, maar dat wil niet zeggen dat De Jong zich van tevoren rijk rekent. “Top Oss is een defensieve ploeg en speelt met vijf spelers achterop die zorgen voor een sterk collectief. Bovendien laten de resultaten en statistieken zien dat ze niet nauwelijks onderdoen voor hun tegenstanders.”

“We zullen dan ook goed voor de dag moeten komen,” vervolgt onze hoofdtrainer. “Deze wedstrijd wordt een mooie uitdaging voor ons team en ik ben erg benieuwd hoe wij gaan reageren op de speelstijl van Oss.”

Het duel tussen SC Cambuur en Top Oss wordt morgenavond klokslag 20.00 uur afgetrapt. Kaarten zijn tot die tijd verkrijgbaar bij de administratie van het stadion en hier in de Online Kaartverkoop. Het kassaplein op het Cambuurplein is daarnaast morgenavond vanaf 18.30 uur geopend.

Foto: www.cambuurimages.nl