058-2963300
Henk de Jong: “Wedstrijd tussen twee vergelijkbare ploegen’

Henk de Jong: “Wedstrijd tussen twee vergelijkbare ploegen’

7 januari 2021, 16:12

Een goed begin van het nieuwe kalenderjaar. Zo mag je de 2-5 uitoverwinning van vorig weekend op FC Eindhoven rustig noemen. Die puike start kan nog een stuk beter worden als de mannen van Henk de Jong morgenavond ook weten af te rekenen met directe concurrent FC Volendam. In de aanloop naar dit duel schoven we weer aan bij onze hoofdtrainer.

“We kunnen een flinke tik uitdelen aan een concurrent, dat klopt”, zo trapt de oefenmeester het wekelijkse persmoment af. “Maar we hebben vorig seizoen in eigen huis verloren van FC Volendam en datzelfde geldt voor in de voorbereiding op dit seizoen. Dat geeft nog maar even aan wat een lastige pot dit is.”

De dag begon voor SC Cambuur overigens positief met heugelijk nieuws op zakelijk gebied. Hoofdsponsor Bouwgroep Dijkstra Draisma verlengde het contract met nog eens een seizoen en prijkt ook volgend seizoen weer op de borst van het Cambuur-shirt. “Ja, dat is natuurlijk prachtig en ook best uniek in de voetballerij. Hoe vaak zie je nog dat een hoofdsponsor al twaalf jaar bij een club zit? Het zegt iets over het vertrouwen wat er is in waar we mee bezig zijn en dat is een mooi signaal naar alles en iedereen.”

Dan door naar de ziekenboeg van de eerste selectie, waar nog wel de nodige hoofdbrekens zijn voor De Jong. “Wat fitheid betreft staan we er in het algemeen gewoon goed op, maar Erik Schouten is wel een twijfelgeval voor morgen. Die knoop gaan we morgen definitief doorhakken. Daarnaast was ook Joris Kramer niet aanwezig, maar dat had te maken met familieomstandigheden. Op Robin Maulun, Ragnar Oratmangoen en Stanley Akoy kunnen we daarnaast morgenavond in ieder geval nog geen beroep doen.”

De voorsprong van SC Cambuur op FC Volendam bedraagt inmiddels zestien punten, maar dat zegt de hoofdtrainer weinig. “Als je kijkt naar het voetbal staan ze veel te laag. Het is een leuke ploeg om naar te kijken met veel kwaliteit en een positieve spelopvatting, in die zin wordt het wel een wedstrijd tussen twee vergelijkbare ploegen. We rekenen ons absoluut niet rijk en kijken vooral naar wat we zelf doen. Als we daar een hoog niveau in halen, dan hebben we een hele goede kans op een mooi resultaat.”

Vanaf 21.00 uur morgenavond gaat de bal rollen in het Cambuur Stadion. Het duel tussen SC Cambuur en FC Volendam is live te volgen via ESPN (TV), Omrop Fryslan (radio), Omroep LEO (radio) en ons eigen Twitter-account.

Foto: Pro Shots / Johan Manders