058-2963300

Henk de Jong: “Wij geloven in een stunt in Eindhoven”

18 september 2014, 14:49

De zon schijnt al enkele weken in figuurlijke zin boven het Cambuur Stadion maar vanochtend bij de training was dit ook letterlijk het geval. Onder een stralende nazomerzon werkten de mannen van Henk de Jong een pittige training af richting het duel van zondagmiddag tegen koploper PSV.

Over de inzet van zijn spelers had de hoofdtrainer wederom niks te klagen: “Deze groep is zo gretig, dat is echt onvoorstelbaar. Ik moet ze gewoon afremmen. Daarom hebben we de selectie morgen ook een extra vrije dag gegeven, die geven we normaal meestal na het weekend, maar gezien het drukke programma van de komende weken is het beter om dat nu al te doen.”

Gevraagd naar de fitheid van rechtsbuiten Furdjel Narsingh is de hoofdtrainer optimistisch, maar blijft voorzichtigheid geboden: “We nemen geen enkel risico met Furdjel. We willen hem graag fit houden, want als hij een tijdje fit kan blijven is hij in potentie misschien wel de beste rechtsbuiten van Nederland. Hij begint daarom zondag ook nog niet in de basis.”

Over de kansen in Eindhoven is de oefenmeester duidelijk: “PSV is een hele grote club met geweldige spelers, maar wij geloven zeker in een stunt. Ook in Eindhoven gaan we spelen om te winnen, en mocht PSV het dan wel beter doen dan ons, dan geven we ze een hand en gaan we weer naar huis. Maar we geven ons niet makkelijk gewonnen.”

Dat SC Cambuur de beste Eredivisiestart ooit  beleeft is ook De Jong niet ontgaan: “Je merkt wel dat er anders naar ons wordt gekeken. Vooraf zei iedereen dat wij het in ons tweede seizoen heel moeilijk zouden krijgen, maar dat beeld is wel veranderd. Mensen verwachten nu iets van ons, maar dat is eigenlijk alleen maar mooi, ik zie het als een stukje waardering voor het werk dat wij hier leveren.”

De aftrap van het duel tussen PSV en SC Cambuur is zondag om 14.30 uur. Voor het uitvak in het Philips Stadion zijn nog kaarten verkrijgbaar. Je koopt ze voor vrijdagmiddag 12.00 uur bij de administratie van het Cambuur Stadion.

Graag tot dan!

Foto: www.dijksfotografie.com