058-2963300

Henk de Jong: ‘Wij staan voor aanvallend voetbal met strijd en passie, dat blijft zo’

8 augustus 2014, 14:48

Het gaan eindelijk beginnen! Morgenavond om 19.45 uur trapt SC Cambuur het Eredivisieseizoen af in de thuiswedstrijd tegen FC Twente. Hoofdtrainer Henk de Jong  liet op het persmoment voor dit duel weten ondanks de vele wijzigingen in de selectie klaar te zijn voor het duel tegen FC Twente.

“We maken ons niet druk om spelers die niet meer bij de club zitten, wij kijken naar wie wel hebben, en daar zijn we als technische staf zeer tevreden mee. We hebben al met al een hele behoorlijke oefencampagne gehad, met een aantal goede en iets mindere wedstrijden.”

De Drachtster hoofdtrainer ziet FC Twente als duidelijke favoriet: “Natuurlijk ligt de druk bij Twente. Zij zijn ook dit jaar weer een kampioenskandidaat en wij hebben dus eigenlijk niks te verliezen. Dat wil overigens niet zeggen dat we verdedigend of afwachtend gaan voetballen. Als club staan we voor aanvallend voetbal gecombineerd met strijd en passie. Dat gaan we morgenavond en in de rest van de competitie ook weer doen.”

Over de doelstelling voor het komend seizoen is De Jong duidelijk: “Wij laten ons de kop niet gek maken en blijven realistisch tegen de dingen aankijken. Als wij als SC Cambuur ons rechtstreeks handhaven hebben we het gewoon heel goed gedaan.” Voor het prachtige affiche van morgenavond tegen FC Twente zijn nog kaarten te koop. Deze koop je (maximaal 2 per Seizoen- of Clubkaart) hier via de online kaartverkoop of morgen vanaf twee uur voor de wedstrijd op het kassaplein.

Foto: www.dijksfotografie.com