058-2963300

Henk de Jong: “We willen voor de tweede keer in de clubhistorie naar de laatste acht”

15 december 2014, 18:56

Waar het Cambuur-nieuws vandaag logischerwijs werd gedomineerd door het aanstaande vertrek van algemeen directeur Gerald van den Belt, staat SC Cambuur tegelijkertijd aan de vooravond van een mogelijk historische bekercampagne. Bij een overwinning kan namelijk voor het eerst sinds zestien jaar en voor de tweede keer in de clubhistorie de kwartfinale van de KNVB-Beker worden bereikt. Dit moet dan morgenavond gebeuren in een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.

Hoofdtrainer Henk de Jong liet over het belang van de wedstrijd en de KNVB-Beker geen twijfels bestaan. “De beker is hartstikke belangrijk, absoluut. Bij winst zitten we bij de laatste acht, dat is hier nog maar één keer eerder voorgekomen en zou dus geweldig zijn voor de club en onze supporters. Bovendien weet je nooit waar het kan eindigen, kijk naar PEC Zwolle vorig seizoen.”

Wel heeft de oefenmeester voor de wedstrijd van morgen te maken met enkele blessuregevallen. “Ogbeche kan door de botsing met Van der Linden morgen niet spelen, en ook Daniël (De Ridder red.), Michiel (Hemmen red.), Mart (Dijkstra red.), Ron (Janzen red.) en Berend (Schootstra red.) zullen er niet bij zijn. Furdjel (Narsingh red.) is nog een twijfelgeval, dat gaan we morgen in overleg beslissen.”

De mannen van Henk de Jong hebben in de uitwedstrijd tegen de Eagles van afgelopen zaterdag (1-2 red.) veel vertrouwen getankt. “Over de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles zijn we heel tevreden. We stonden tactisch echt goed en zijn op een zwaar veld redelijk makkelijk overeind gebleven. Daar kunnen we mee verder en dat geeft zeker vertrouwen.”

Het strijdplan voor morgenavond blijft dan ook onaangepast. “We gaan net als altijd van onze eigen kracht uit en vol druk zetten op de tegenstander. En dat blijven we ook doen. Misschien verliezen we dan af en toe van de topclubs, maar op deze manier winnen we bijvoorbeeld wel bij Utrecht en Go Ahead.”

De aftrap van het duel tussen Heracles Almelo en SC Cambuur is morgenavond (16 december) om 20.45 uur. SC Cambuur zal tijdens dit duel gesteund worden door 240 supporters.

Foto: www.dijksfotografie.com