058-2963300

Henk de Jong: “Winnen is het beste medicijn’

4 december 2015, 16:46

Nog drie afspraken te gaan dit kalenderjaar voor hoofdtrainer Henk de Jong en zijn selectie in de Eredivisie. Aanstaande zondag de eerste van dit drieluik als SC Cambuur op bezoek gaat bij Willem II.

Vorig weekend kreeg de ploeg een flinke klap te verwerken toen er in eigen huis werd verloren van De Graafschap. De Jong: “Dat was zeker een teleurstelling, dat lijkt me duidelijk. Bij iedereen die Cambuur een warm hart toedraagt kwam dat hard aan. Maar we moeten wel door, je kan en moet er niet in blijven hangen.”

Na het verwerken en leren van het verlies zijn De Jong en zijn mannen vol begonnen aan de voorbereiding op het uitduel tegen Willem II. “Die uitslag gaat niet meer veranderen en je moet gewoon hard blijven werken en er met z’n allen alles aan doen. En daar krijg je dan vanzelf weer energie van. Zoals we deze week getraind hebben zou je niet zeggen dat we staan waar we nu staan”.

SC Cambuur moet het zondagmiddag doen zonder de geschorste Marvin Peersman. Daarnaast zijn er ook vanwege blessures de nodige personele problemen. “Voor zondag is Sjoerd (Overgoor red.) een vraagteken, hij oogt niet helemaal fit. Daarnaast zijn Leonard (Nienhuis red.) en Martijn (Barto red.) er niet bij en was Berisha afgelopen week wat ziekjes, dus dat is afwachten. En de blessures van Calvin (Mac-Intosch red.) en Marlon (Pereira red.) blijven uiteraard staan”.

Door de nieuwe blessuregevallen zal de oefenmeester opnieuw moeten schuiven met zijn basiself.
“Ja, dat is eigenlijk al het verhaal van het hele seizoen. Of ik er moedeloos van word? Dat niet, maar frustrerend is het natuurlijk wel. Maar het hoort blijkbaar bij de fase waar we nu in zitten. En het beste medicijn om uit die fase te komen is winnen.”

SC Cambuur zal zondagmiddag door 150 supporters gesteund worden in het uitvak. Thuisblijvers kunnen de wedstrijd live volgen via ons Twitter-account en/of het betaalkanaal van FOX Sports.

Foto: www.dijksfotografie.com