058-2963300

Henk de Jong: “Winnen van De Derby is geweldig, maar we willen nu door”

19 februari 2015, 14:37

Na de klinkende Derby-overwinning van afgelopen zondag mogen de mannen van Henk de Jong aanstaande vrijdag alweer aan de bak. Op de agenda staat dan de altijd lastige uitwedstrijd tegen de nummer zeventien van de ranglijst; NAC Breda.

Op het wekelijkse persmoment met Henk de Jong ging het uiteraard eerst ook nog even over De Derby van afgelopen weekend. “Niet normaal hoeveel berichtjes en reacties we hebben gehad, echt fantastisch. Door onze geweldige supporters en manier van voetballen merk je ook dat iedereen in het land het ons gunt en positief is over de club. Dat is mooi om te zien.”

Uiteraard is de Derby-zege op gepaste wijze gevierd, maar het vizier staat inmiddels alweer vol op de wedstrijd van dit weekend, laat de hoofdtrainer weten.  “Het winnen van De Derby is natuurlijk geweldig, en daar moet je ook van genieten, maar als ploeg willen we nu ook door. We staan op 30 punten, maar eigenlijk begint het seizoen nu pas echt. Dat besef is er bij iedereen, we gaan echt niet opeens achterover leunen. Waar dat gaat eindigen, geen idee. Ons doel is om in ieder geval het puntentotaal van vorig seizoen te overtreffen.”

Dit moet morgenavond wel gebeuren zonder aanvoerder El Makrini, die een blessure heeft overgehouden aan het duel tegen provinciegenoot sc Heerenveen. “Mohamed (El Makrini red.) kan er niet bij zijn, hij heeft last van zijn enkel en zijn knie. Het is niet heel ernstig, het gaat geen weken duren, maar voor nu moet hij het even rustig aan doen. Daartegenover staat dat ‘B’ (Ogbeche red.) weer mee mag doen en Calvin (Mac-Intosch red.) er ook weer aan komt. Al kan die laatste nog niet in de basis beginnen.”

De oefenmeester is op zijn hoede voor de tegenstander van morgenavond. “NAC is heel gevaarlijk, ze hebben in de winterstop acht nieuwe spelers gehaald, er staat een bijna compleet andere ploeg. Het is dus ook lastig voorspellen wat ze gaan doen, maar dat maakt ons eigenlijk ook niet uit. Wij hebben een eigen manier van voetballen en daar blijven we ook nu weer trouw aan.”

De aftrap van het duel tussen NAC Breda en SC Cambuur is morgenavond (20 februari) om 20.00 uur. Wil je van de partij zijn in het Rat Verlegh Stadion? Schrijf je dan tot uiterlijk morgenmiddag 12.00 uur in voor de auto- of buscombi bij de administratie van het Cambuur Stadion.

Foto: www.dijksfotografie.com