058-2963300
Henk de Jong: “Ze hebben laten zien hoe goed ze zijn, dus van onderschatting geen sprake”

Henk de Jong: “Ze hebben laten zien hoe goed ze zijn, dus van onderschatting geen sprake”

17 januari 2024, 16:57

Wat Quick Boys gisteren net niet lukte, namelijk stunten tegen een topploeg, deed USV Hercules een ronde eerder wel tegen recordkampioen Ajax. Datzelfde Hercules is morgenavond de tegenstander van SC Cambuur in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker en voor dit duel wordt uitgeweken naar het trainingscomplex van FC Utrecht: Zoudenbalch. Met hoofdtrainer Henk de Jong kijken we zoals altijd alvast vooruit naar de ontmoeting met de derdedivisionist.

“Heb echt genoten van de wedstrijd van Hercules tegen Ajax”, zo trapt de oefenmeester af. “En laten we wel zijn; het is echt ontzettend knap wat ze daar hebben gepresteerd. Het meest bijzondere is misschien nog wel dat het geen gestolen overwinning was, maar zeer terecht. Ze kregen zelfs nog een aantal goede kansen op de 3-0 en dan was het helemaal niet meer spannend geworden.”

In tegenstelling tot die wedstrijd wordt het duel van morgen niet gespeeld in De Galgenwaard, maar op Zoudenbalch. “Dat is zonde, dat had ik Hercules zeker weer gegund en dat was ook verdiend geweest gezien hun geweldige prestatie. Nu kunnen er maar 1.000 mensen bij zijn en anders had het stadion misschien wel vol gezeten. Maar alle complimenten voor de club en de trainer, die heeft een goed strijdplan bedacht en dat zal hij ongetwijfeld morgen tegen ons ook doen.”

Voor SC Cambuur was er deze week wel slecht nieuws te melden uit de ziekenboeg, want Marcel Schaapman moest met een op het oog zware blessure afhaken. “Ja, dat is echt klote. In de eerste plaats voor hemzelf, zeker nu hij net zijn eerste profcontract heeft getekend en het goed deed als basisspeler tegen MVV Maastricht. Hoe ernstig de kwetsuur is moet nog blijken, maar dat ziet er op voorhand niet goed uit. Wie hem gaat vervangen? Dat is niet ingewikkeld. Thomas Poll gaat zijn plek innemen en krijgt het volste vertrouwen.”

Met een ticket voor de kwartfinale op het spel verwacht De Jong een scherp SC Cambuur aan de aftrap. “Hercules heeft laten zien hoe goed ze kunnen voetballen en welke kwaliteiten ze bezitten, dus van onderschatting kan en mag zeker geen sprake zijn. We hebben ons ook optimaal voorbereid op deze wedstrijd en hebben ze afgelopen zondag nog live aan het werk gezien. We hebben er vooral enorm veel zin en gaan er alles aan doen om de volgende ronde te bereiken.”

De bekerwedstrijd tussen USV Hercules en SC Cambuur wordt morgenavond om klokslag 21.00 uur in gang gefloten en vanuit het ‘uitverkochte’ uitvak op Sportcomplex Zoudenbalch zullen precies honderd SCC-ers de geel-blauwen van de nodige steun voorzien. De partij is daarnaast live te volgen via de televisie (ESPN 1), de radio (zowel Omrop Fryslân als Omroep Leeuwarden) en de updates op onze eigen social media kanalen, waaronder het verslag op ons account op X.

Foto: www.dijksmedia.nl