058-2963300

Henk de Jong: “We zijn duidelijk volwassener geworden”

28 november 2014, 15:07

Na de klinkende overwinning in de uitwedstrijd van vorige week tegen FC Utrecht (1-3) mogen de mannen van Henk de Jong zich nu op gaan maken voor een thuiswedstrijd. Morgenavond komt AZ, de nummer vijf van de ranglijst, op bezoek in Leeuwarden. Een wedstrijd waarin de geel-blauwen gebrand zullen zijn op een overwinning, want sinds de rentree in de Eredivisie wist SC Cambuur nog niet van AZ te winnen.

Op het wekelijkse persmoment keek hoofdtrainer Henk de Jong ook nog even terug op het duel van vorige week zondag tegen FC Utrecht (1-3). “We hebben echt een hele goede wedstrijd gepeeld in Utrecht. Ben vooral tevreden over de rust die we bewaarden na de achterstand, we raakten niet in paniek en bleven voetballen. Daarin zijn we duidelijk volwassener geworden, we kunnen nu ook in uitwedstrijden dominant voetbal spelen.”

Niet van de partij morgenavond tegen AZ zijn Bartholomew Ogbeche (geschorst) en Daniël De Ridder (geblesseerd). Wel zijn Lucas Bijker en Wout Droste weer inzetbaar, maar laatstgenoemde begint nog niet in de basis. “De beste speelt bij ons altijd en Calvin (Mac-Intosch red.) heeft het fantastisch gedaan. Er is voor ons geen reden om hem te wisselen.”

Voorin moet het gemis van topscorer Bartholomew Ogbeche worden opgevangen  door Michiel Hemmen. “We hebben alle vertrouwen in Michiel. Hij traint geweldig en mag het morgen laten zien.”

Een makkelijke avond verwacht de oefenmeester zeker niet: “AZ is een hele lastige ploeg om tegen te spelen. Ze zijn levensgevaarlijk in de omschakeling. Daar moeten we voor waken en we moeten vooral ook heel zorgvuldig zijn in de dingen die we doen. Als we dat doen liggen er zeker mogelijkheden voor ons.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en AZ is morgenavond (29 november) om 20.45 uur. Kaarten zijn niet meer verkrijgbaar, sinds het begin van de week is het duel al stijf uitverkocht.

Foto: www.dijksfotografie.com