058-2963300

Henk de Jong: ‘We zijn een stuk verder dan vorig seizoen rond deze tijd’

16 januari 2015, 15:26

De bal gaat weer rollen! Komend weekend wordt er weer een volledig programma afgewerkt in de Eredivisie. SC Cambuur begint het voetbaljaar 2015 met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Hoofdtrainer Henk de Jong liet vanmiddag op het persmoment zijn licht alvast schijnen op het treffen met de Hagenezen.

De oefenmeester kijkt met een tevreden gevoel terug op het trainingskamp in Portugal en de afgelopen trainingsweek in Leeuwarden. “Het is echt ongekend hoe de jongens trainen. Het niveau en de inzet zijn geweldig. Dat heb ik als trainer nog niet vaak meegemaakt. Het is geen garantie voor het winnen van wedstrijden, maar we zijn een stuk verder dan vorig seizoen rond deze tijd.”

Vanochtend werd bekend dat aanwinst Sinan Bytyqi speelgerechtigd is voor het duel van morgen en dus minuten kan gaan maken. “Sinan zit wel bij de selectie, maar begint nog niet in de basis. We geven hem eerst nog even de tijd om te wennen aan ons systeem en manier van voetballen.”

Met een zo goed als lege ziekenboeg (alleen Harm Zeinstra kan er niet bij zijn) moet de Drachtster oefenmeester een aantal lastige keuzes maken. “Eigenlijk in alle linies hebben we een luxeprobleem. Iedereen is weer fit en traint verschrikkelijk goed, dus ik zal jongens die meer verdienen moeten teleurstellen. Maar op dit niveau hoort dat er gewoon bij, concurrentie is alleen maar goed.”

Het schema van SC Cambuur na de winterstop liegt er niet om. De wedstrijden tegen achtereenvolgens PSV, PEC Zwolle, FC Twente, Vitesse en Feyenoord staan na het duel van morgen op het programma. Ook ADO-uit is bepaald geen makkelijke opgave, zo weet De Jong. “ADO is echt een hele lastige tegenstander. Henk Fräser kennende zal hij zijn ploeg op scherp hebben staan en zullen ze er vol op klappen. Maar zoals altijd gaan wij uit van onze eigen kracht, en gaan we ook naar Den Haag om drie punten te pakken. Als dat lukt slaan we echt een gouden slag.”

De aftrap van het duel tussen ADO Den Haag en SC Cambuur is morgenavond om 19.45 uur. Zit je niet in het stadion? Dan kun je de wedstrijd ook live volgen via ons Twitter-account (www.twitter.com/sccambuurlwd) of het betaalkanaal via FOX Sports.

Foto: www.dijksfotografie.com