058-2963300
Henk de Jong: “Zo snel mogelijk van die nul af, dat is het doel”

Henk de Jong: “Zo snel mogelijk van die nul af, dat is het doel”

27 augustus 2021, 14:12

Wel opnieuw de complimenten, maar geen stunt en daarmee ook geen bonuspunt(en). Dat is de conclusie die vorig week kon worden getrokken na afloop van het uitduel tegen PSV. En dus is de hunkering naar de eerste overwinning van het seizoen groot bij SC Cambuur, dat het morgenavond in eigen huis opneemt tegen FC Twente. Met onze jarige en altijd goed gemutste hoofdtrainer Henk de Jong blikken we vooruit op het treffen met de Tukkers.

De logische eerste vraag van de aanwezige persvertegenwoordigers op het wekelijkse praatje met de oefenmeester was dan ook: ‘moet er morgen worden gewonnen?’ De Jong: “We moeten niet winnen, we willen graag winnen. Zo snel mogelijk van die nul af, dat is het doel en daar is iedereen zich van bewust. Anderzijds moeten we niet in paniek raken, want de punten voor ons team gaan zeker komen. Daar zit ik geen seconde over in.”

 “Vorige week tegen PSV hebben we bovendien bij vlagen erg goed voetbal laten zien en tegen FC Groningen hebben we een punt laten liggen. Als we morgen tegen FC Twente drie punten kunnen pakken komen we op drie uit drie en dan ben ik met het oog op het zware programma in de openingsfase van het seizoen meer dan tevreden. En dat geldt ook als we aan het einde van het jaar 34 punten uit 34 wedstrijden hebben verzameld.”

In FC Twente treft SC Cambuur morgenavond een ploeg die afgelopen zondag in de eigen Grolsch Veste het grote Ajax knap op een 1-1 gelijkspel wist te houden. “Maar FC Twente is ook gewoon een hele goede ploeg met hele goed spelers. Ron (Jans red.) heeft wat dat aan betreft de zaken goed voor elkaar. We zullen ons morgen vooral moeten wapenen tegen de omschakeling van Twente, want daarin zijn ze supersnel en daardoor levensgevaarlijk.”

Maar ook over zijn eigen manschappen heeft De Jong geen klagen. “De fitheid van iedereen is top. Alleen Nick Doodeman heeft al een tijdje last van zijn heup en is er morgen niet bij. Daarentegen is Jasper ter Heide op de weg terug en is Jamie Jacobs bijna zover om weer een volledige wedstrijd binnen de lijnen te staan. Na het weekend breekt bovendien de eerste interlandperiode van het seizoen aan en hebben we de tijd en ruimte om een oefenwedstrijd te spelen en conditioneel nog beter te worden. Maar eerst morgen, Twente-thuis!”

SC Cambuur tegen FC Twente wordt morgenavond om 18.45 uur in gang gebracht door scheidsrechter Kevin Blom en zal worden bijgewoond door een slordige 6.700 supporters en sponsoren. Voor degenen die niet in het Cambuur Stadion aanwezig (kunnen) zijn is het duel rechtstreeks te volgen via de tv (ESPN 2), radio (Omrop Fryslan) en via het live-verslag op ons eigen Twitter-kanaal (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl