058-2963300
Henk de Jong: “Zo veel mogelijk van de vaste poppetjes laten staan”

Henk de Jong: “Zo veel mogelijk van de vaste poppetjes laten staan”

4 maart 2022, 15:23

Wat een ontlading vorig weekend in het Cambuur Stadion. Dankzij twee spitsengoals van Tom Boere wist SC Cambuur tegen Fortuna Sittard eindelijk weer een zege uit het vuur te slepen. Daardoor stappen de geel-blauwen dit weekend met het prachtige aantal van 33 punten uit 24 optredens in de bus richting Enschede voor het duel met FC Twente en gaan zij opnieuw voor een overwinning. De hoogste tijd voor de vooruitblik met hoofdtrainer Henk de Jong.

Tijdens het treffen met de Limburgse formatie afgelopen zaterdag viel Maxim Gullit geblesseerd uit en helaas werd waar toen al voor werd gevreesd deze week waarheid. De Jong: “De ernst van de schade bij Maxim Gullit is inmiddels bekend en helaas zullen we hem voor lange tijd moeten missen met een knieblessure. Dat is in de eerste plaats ontzettend sneu voor hem, maar ook vervelend voor ons als groep. Maxim was de laatste tijd namelijk erg goed bezig en voortdurend mooie stappen aan het maken.”

“Voor zondag zullen we het ook moeten stellen zonder Mees Hoedemakers, die jammer genoeg ziek is. En daarnaast houden we ook nog een slag om de arm voor wat betreft de inzetbaarheid van Doke Schmidt en Patrick Joosten. Doke kan in principe in actie komen, maar wel moet hij nog wennen aan het spelen met een masker vanwege zijn gebroken neus. Voor Patrick ligt dat met wat klachten iets anders en we morgen op de laatste training kijken of hij kan spelen.”

De Drachtster oefenmeester is voor het duel tegen de Tukkers vastberaden wat betreft de eerste elf: “Zo veel mogelijk van de vaste poppetjes laten staan en hen het vertrouwen geven. Door het wegvallen van Mees zijn we natuurlijk gedwongen een wisseling door te voeren. Verder zijn we blij dat Mitchel Paulissen en Marco Tol nadrukkelijk op de deur aan het kloppen zijn. Dat is alleen maar goed en houdt iedereen scherp en gemotiveerd.”

Zoals gebruikelijk ging het tijdens het persmoment logischerwijs ook over de opponent van zondag. De Jong: “Ik vind dat FC Twente uitstekend is doorgegroeid sinds we ze in augustus hebben getroffen en ook toen kon je al zien dat over veel kwaliteit beschikken. Ze hebben al 45 punten bij elkaar gespeeld en dat is een groot compliment voor Ron Jans en zijn staf. Een mooie uitdaging voor ons en ik hoop dat de Grolsch Veste helemaal vol zit, dat is alleen maar mooi.”

Zondagmiddag om 14.30 uur gaat de bal rollen in De Grolsch Veste bij de ontmoeting tussen FC Twente en SC Cambuur en daarbij heeft scheidsrechter Sander van der Eijk de leiding. Het treffen is zoals gebruikelijk rechtstreeks te volgen via ESPN (kanaal 1), het radioverslag van Omrop Fryslân en via het liveverslag op ons Twitter-kanaal (@SCCambuurLwd). Vanuit het uitvak van de Enschedese voetbaltempel zullen 372 SCC-ers de Leeuwarders ondersteunen.

Foto: www.dijksmedia.nl