058-2963300
Henk de Jong: “Zondag hetzelfde brengen als in de tweede helft tegen Helmond”

Henk de Jong: “Zondag hetzelfde brengen als in de tweede helft tegen Helmond”

9 oktober 2020, 16:07

Als er ooit een wedstrijd met twee gezichten is geweest, dan was het de wedstrijd van afgelopen dinsdag tussen Helmond Sport en SC Cambuur. Bij rust keken de mannen van Henk de Jong nog tegen een 1-0 achterstand aan, om uiteindelijk na rust huis te houden en met 1-5 te winnen.

“Dat verschil is veel te groot”, zo reageert de hoofdtrainer desgevraagd op het persmoment voor het duel van zondag tegen FC Dordrecht. “Waar dat aan lag? Dat zit hem in een aantal dingen, maar het belangrijkste is dat in een te laag tempo speelden. Het moet sneller. Dan kan de tegenstander zich niet groeperen en kunnen we echt goed zijn. Dat hebben we in de tweede helft laten zien en dat zullen we zondag weer moeten brengen.”

Wie ook heeft laten zien dat hij het verschil kan maken is Jamie Jacobs. De middenvelder moest in de eerste helft toekijken, maar was na de thee als invaller belangrijk met twee treffers en een assist. De Jong met een knipoog: “Ja, die deed het wel goed volgens mij he?! Dat zijn mooie dingen. We dachten dat het goed voor hem zou zijn om hem er even naast te zetten en hem te prikkelen. Dat hij dan dit doet als invaller is prachtig en zegt ook veel over hem.”

Het maakt ook dat de technische staf een aantal lastige keuzes moet maken voorin en op het middenveld. “Dat was vorige week eigenlijk ook al zo, al komt nu ook Robin Maulun er waarschijnlijk weer bij. Maar dat hoort er bij, daar ben je uiteindelijk hoofdtrainer voor. En laten we wel wezen: het is natuurlijk ook lekker dat je wat te kiezen hebt als trainer.”

SC Cambuur sloeg op de laatste dag ook nog toe op de transfermarkt. Centrale verdediger Joris Kramer kwam op huurbasis over van AZ en daar is de oefenmeester zeer content mee. “Met Joris halen we in de eerste plaats een goede speler binnen, die zowel sterk is in de duels, maar ook goed is aan de bal. Daarnaast past hij gewoon goed bij onze club als persoon: hard werken en normaal doen.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en FC Dordrecht is zondagmiddag om 14.30 uur. Helaas mogen er geen supporters aanwezig zijn in het Cambuur Stadion, maar het duel is wel live te volgen via TV (FOX Sports), radio (Omrop Fryslan en Omroep LEO) en Twitter (@SCCambuurLwd).

Foto: www.cambuurimages.nl