058-2963300
Henk de Jong: “Zondag negentig minuten lang gasgeven voor onze supporters”

Henk de Jong: “Zondag negentig minuten lang gasgeven voor onze supporters”

19 november 2021, 15:52

De interlandweek is ten einde, tijd voor de hervatting van de Eredivisie! Voor SC Cambuur staat zondag om 20.00 uur de ontmoeting met FC Utrecht op de agenda in het eigen Cambuur Stadion. Een duel waarbij -tot grote teleurstelling van een ieder met een geel-blauw hart- de tribunes van het stadion opnieuw onbezet moeten blijven. Ondanks dat gegeven zullen de geel-blauwen echter wederom vol aan de bak moeten, weet ook hoofdtrainer Henk de Jong.

Ook in huize De Jong kwam de vervelende boodschap uit Den Haag vorige week vrijdag kraakhelder binnen. “Laat ik voorop stellen dat ik het ontzettend vervelend en zonde vind dat er niemand bij mag zijn komende zondag. We zijn een echte Twaalfde Man-club en doen het tijdens thuis- en uitwedstrijden samen met de supporters. We zijn dan ook verplicht om zondag negentig minuten lang vol gas te geven voor alle supporters die er niet bij mogen zijn.”

“Tegelijkertijd kijk ik ook met plezier en vol goede moed uit naar het duel tegen FC Utrecht, want we mogen ons opnieuw meten met een club uit de top vijf van het Nederlandse voetbal. Ze doen het dit seizoen wederom naar behoren en hebben een selectie met veel kwaliteit. We zullen dan ook op de toppen van ons kunnen moeten spelen om een resultaat neer te zetten. Máár, die uitdaging gaan we natuurlijk maar wat graag aan.”

Bij die uitdaging kan De Jong rekenen op een nagenoeg volledig fitte selectie. “Alleen voor Marco Tol komt het duel van zondag nog net wat te vroeg. Daarnaast moeten we bij Robin Maulun ook nog een kleine slag om de arm houden, maar we hebben goede hoop dat hij er gewoon bij is tegen FC Utrecht. Verder kunnen we weer ruimschoots keuzes maken en ziet het er allemaal goed uit. Qua fitheid blijven we nog altijd stappen zetten.”

Dan nog even terug naar de interlandweek, waarin SC Cambuur een vriendschappelijk duel speelde (en met 1-0 won) tegen Borussia Dortmund II. “Ja, dat was echt genieten en de bevestiging dat we op de juiste weg zijn met onze manier van spelen. Ook is het erg knap dat we in de tweede helft stand wisten te houden tegen een kwalitatief sterke opponent en zelf ook de nodige doelkansen wisten te creëren. Dat geeft vertrouwen voor de competitie.”

SC Cambuur – FC Utrecht wordt zondagavond om klokslag 20.00 uur afgetrapt en de leiding bij het duel ligt in handen van scheidsrechter Dennis Higler. De verrichtingen in het Cambuur Stadion zijn rechtstreeks te volgen via ESPN 1, het radioverslag van Omrop Fryslan en via de social media kanalen van de club (waaronder het live-verslag op Twitter).

Foto: www.dijksmedia.nl