058-2963300
Henk de Jong: “Zorgen dat we die wedstrijd winnen”

Henk de Jong: “Zorgen dat we die wedstrijd winnen”

5 december 2019, 16:38

De eerste seizoenshelft vliegt in rap tempo voorbij en met nog drie competitieduels te gaan tot aan de winterstop gaat SC Cambuur morgenavond op bezoek bij FC Dordrecht. Met de steun van honderdtachtig geel-blauwe supporters hoopt hoofdtrainer Henk de Jong aan De Krommedijk wederom met de drie punten aan de haal te gaan.

De oefenmeester over het voorstel vanuit de spelersgroep om de kosten van de kaartjes van de uitsupporters voor hun rekening te nemen: “Een geweldig initiatief en ik ben blij dat de club dit idee heeft omarmt en ondersteunt! We zijn met iets moois bezig en onze supporters zijn een belangrijk onderdeel van dit succes. Laten we er met z’n alleen voor zorgen dat we dit zo lang mogelijk volhouden en bovendien genieten van het moment.”

Wat betreft inzetbaarheid van spelers was er deze week goed nieuws voor De Jong. “Jamie Jacobs  is volledig hersteld van zijn liesblessure en kan in principe morgenavond zijn rentree maken. De spoeling is wat dunnetjes momenteel en we zullen de komende twee weken moeten doorkomen. Daartegenover staat wel dat Jarchinio Antonia en Sven Nieuwpoort naar verwachting volgende week weer kunnen aansluiten bij de groepstraining.”

In FC Dordrecht treft SC Cambuur de huidige hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie. “Maar van onderschatting mag absoluut geen sprake zijn en ik vertrouw erop dat mijn jongens dit ook niet zullen doen,” aldus De Jong. “We moeten gewoon ons eigen ding doen en zorgen dat we die wedstrijd winnen. Pas daarna kunnen we gaan kijken wat onze concurrenten hebben gedaan, maar laten we ons vooral eerst focussen op onze eigen prestatie.”

De aftrap van FC Dordrecht – SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur stipt. Voor de thuisblijvers is het duel live te volgen via het schakelkanaal van Fox Sports, de radioverslagen van Omrop Fryslan en Omroep LEO en de welbekende Cambuur-kanalen, waaronder ons Twitter-account.

Foto: www.soccratesimages.com