058-2963300
Henk de Jong: “Zorgen dat we het jaar goed afsluiten”

Henk de Jong: “Zorgen dat we het jaar goed afsluiten”

3 december 2020, 16:50

Waterkoud. Dat was het afgelopen maandag op De Herdgang in Eindhoven en ook vanochtend in het Cambuur Stadion. Al zal niemand van geel-blauw daar om malen, want met opnieuw een driepunter in de tas werd er met gezond vertrouwen toegewerkt naar het duel van morgen tegen Telstar.

“Het was niet onze beste pot, dat is een ding wat zeker is”, zo begon hoofdtrainer Henk de Jong over de wedstrijd tegen Jong PSV. “We willen altijd goed voetbal spelen, maar dat kan en lukt niet altijd. In een seizoen zul je altijd vijf tot tien van dit soort wedstrijden spelen en het gaat er dan om dat je de schade beperkt en volwassen speelt. Dat hebben we gedaan.”

En zo gaat SC Cambuur als koploper de laatste maand van het kalenderjaar in en heeft het nog vier wedstrijden op de agenda tot de korte winterstop. “In december zie je altijd gekke uitslagen. Je hebt dan te maken met winterse omstandigheden en de vermoeidheid en blessures beginnen ook een rol te spelen. We moeten zorgen dat we daar goed doorheen komen en het jaar sterk afsluiten.”

In die missie kan er morgen weer een grote stap worden gezet, wanneer de spelersbus koers zet naar Velsen-zuid voor het duel tegen Telstar. Met die club heeft SC Cambuur ook nog een appeltje te schillen. “Je bedoelt dat ze tegen promotie/degradatie hebben gestemd terwijl ze eerst voor waren? Dat zijn we zeker niet vergeten, maar dat staat wel los van de spelers en trainer. Die hebben daar geen rol in gespeeld en we zijn vooral met onszelf en ons eigen spel bezig.”

Sportief gezien is Telstar bezig aan een goed seizoen en staat het momenteel op een keurige zevende stek. Ook De Jong is wat dat betreft op zijn hoede. “Vergis je niet, Telstar doet het hartstikke goed en is een lastige tegenstander. Ze beheersen het 5-3-2 systeem goed, maar kunnen ook schakelen in een wedstrijd. We houden rekening met meerdere scenario’s en hebben er weer zin in, het gaat een mooie pot worden.”

Er kan morgenavond met het bord op schoot worden gekeken naar Telstar – SC Cambuur, want is al vroeg om 18.45 uur. Via FOX Sports (schakelkanaal, FS4 en FS7), Omrop Fryslan (radio), Omroep LEO (radio) en @SCCambuurLwd (Twitter) is de wedstrijd live te volgen.

Foto: ProShots / Niels Boersema