058-2963300
Henk de Jong: “Zorgen dat we het jaar positief afsluiten”

Henk de Jong: “Zorgen dat we het jaar positief afsluiten”

21 december 2023, 17:17

Dinsdag bereikte SC Cambuur dankzij een 0-3 zege op FC Dordrecht de achtste finales van de TOTO KNVB Beker en dus kon er goedgeluimd worden toegewerkt na de allerlaatste afspraak van 2023. Die staat in de agenda voor morgenavond, wanneer de mannen van Henk de Jong afreizen naar Den Bosch. Met diezelfde hoofdtrainer keken we alvast vooruit op de laatste wedstrijd van het kalenderjaar.

“Dat hebben de jongens geweldig gedaan”, zo blikt de oefenmeester nog even terug op de bekerontmoeting. “Op zo’n zwaar veld tegen een goed voetballende ploeg overeind blijven en dan zelf nog drie keer scoren ook en de nul houden. Dat is gewoon heel knap en ben benieuwd wie er vanavond uit de koker komt rollen.”

Ondanks de zware omstandigheden aan De Krommedijk is de selectie ongeschonden uit de strijd gekomen. “Heb zelfs niemand horen klagen. Pijntjes zullen er vast zijn, dat is ook redelijk normaal zo tegen de winterstop. Qua inzetbaarheid hebben we echter niks te klagen en is iedereen beschikbaar, met uitzondering an Michael Breij, die helaas is geschorst.”

Eerder dit voetbaljaar won SC Cambuur met 3-1 van FC Den Bosch, maar denk niet dat SC Cambuur deze opponent gaat onderschatten. “Nee, zeker niet. In die positie zijn we ook helemaal niet. Daarbij is FC Den Bosch ook geen makkelijke tegenstander hoor. Ze hebben een bijzonder systeem, waarbij we heel scherp zullen moeten zijn, ook zonder bal.”

Na de wedstrijd van morgen is het tijd voor Kerst, maar daar wil De Jong nog niet teveel mee bezig zijn. “Nou daar gaan we natuurlijk lekker van genieten met familie en vrienden en de batterijen even opladen. Maar we zitten veel lekkerder bij de boom als we een goed resultaat halen in Den Bosch en het jaar positief afsluiten. Daar gaan we alles aan doen.”

De aftrap van FC Den Bosch tegen SC Cambuur is morgen op het traditionele tijdstip van klokslag 20.00 uur en vanuit het uitvak in Stadion De Vliert zullen exact 125 SCC-ers de geel-blauwen ondersteunen. Voor degenen die er niet bij zijn is de wedstrijd deze keer rechtstreeks te volgen via de televisie (ESPN 3), de radio (Omrop Fryslân/Omroep Leeuwarden) en onze eigen social media kanalen, waaronder het verslag van minuut tot minuut op X (voorheen bekend als Twitter).

Foto: www.dijksmedia.nl