058-2963300
Henk de Jong: “Zorgen dat we het seizoen goed afsluiten”

Henk de Jong: “Zorgen dat we het seizoen goed afsluiten”

6 mei 2021, 15:36

Nog één keer dit seizoen stappen de mannen van Henk de Jong in de spelersbus voor een uitwedstrijd in competitieverband. Buschauffeur Evert zal de bus morgen dirigeren naar misschien wel het meest karakteristieke stadion van Nederland: De Krommedijk in Dordrecht.

Een passende afsluiting, vindt ook hoofdtrainer Henk de Jong. “Ja, dat is toch prachtig; voetbalromantiek ten top wat mij betreft. Daarbij kunnen beide ploegen ook nog eens vrijuit voetballen, dus laten we er met elkaar een mooie voetbalavond van maken.”

Met het binnenhalen van het Zilveren Schild, het Gouden Schild en bovenal dé Schaal is de buit binnen voor SC Cambuur, maar daar hoopt de oefenmeester niks van terug te zien morgenavond. “Natuurlijk merk je dat de druk er wat af is en dat is ook menselijk. We hebben twee jaar lang op onze tenen gelopen en op de top van ons kunnen gepresteerd. Maar we kunnen de 4e periode nog pakken en daar moet je altijd voor gaan. En bovendien willen we het seizoen goed afsluiten.”

Dat gaan de geel-blauwen morgen proberen te doen met in ieder geval een andere keeper onder de lat. “Pieter Bos gaat starten morgen. Daar heb ik het met Sonny Stevens over gehad en die gunt hem dat ook. Pieter heeft hele jaar hard gewerkt en is in onze ogen een hele talentvolle jongen. Daarnaast kunnen Mees Hoedemakers en Jasper ter Heide niet starten. Ze zijn beide in aanraking gekomen met iemand met corona en daarom hebben we ze thuis gehouden deze week.”

Tot slot door naar de tegenstander van morgenavond: FC Dordrecht. De Schapekoppen kennen een teleurstellend seizoen en staan momenteel op de onderste stek. “Toch moeten we ze niet onderschatten en ze hebben ook echt wel een aantal spelers met kwaliteit. Voor ons geldt dat we in principe vrij kunnen voetballen en we spelen met frisse jongens die iets willen laten zien. We gaan er een mooie pot van maken.”

Morgenavond om 20.00 uur gaat de bal rollen voor het duel tussen FC Dordrecht en SC Cambuur. Via het schakelkanaal van ESPN, de radio-uitzendingen van Omrop Fryslan en Omroep LEO en het Twitter-account van SC Cambuur kun je het duel live volgen.

Foto: Pro Shots / Erik Pasman