058-2963300
Henk de Jong: “Zorgen dat we weer frisser gaan voetballen”

Henk de Jong: “Zorgen dat we weer frisser gaan voetballen”

1 januari 2021, 17:26

Geen oliebollen of familiebezoekjes vandaag voor de eerste selectie van SC Cambuur, want zondag wacht FC Eindhoven en dus moest er getraind worden op deze eerste dag van het nieuwe kalenderjaar. Na afloop schoven we aan bij onze hoofdtrainer Henk de Jong en keken we alvast vooruit naar de eerste wedstrijd na de korte winterse onderbreking.

“Zou graag van de gelegenheid gebruik willen maken om allereerst onze supporters en iedereen die onze club een warm hart toedraagt een gelukkig nieuwjaar te wensen”, zo begint de oefenmeester. “Daarnaast hoop ik dat we onze Twaalfde Man snel weer mogen begroeten in het stadion en dat we dit seizoen sportief gezien krijgen waar we recht op hebben. Dat is het grote doel van dit nieuwe jaar.”

Direct na de kerstdagen kreeg de hoofdtrainer wel vervelend nieuws over twee van zijn spelers. “Ja, ook wij ontkomen er niet aan. Twee van onze jongens zijn positief getest op corona en zitten even verplicht thuis. Na de feestdagen is iedereen één voor één getest en we zijn in alles heel voorzichtig geweest. Maar het hoort er helaas bij in deze tijd en dat is vooral vervelend voor de jongens die het betreft.”

Door naar het voetbal zelf. Nu we bijna op de helft zitten van het totaal aantal wedstrijden is het ook een goed moment om de tussenbalans op te maken. “Met een gemiddeld aantal punten van boven de 2,5 per wedstrijd hebben we in de basis weinig reden tot klagen. Wel zijn we bezig om weer beter en frisser te gaan voetballen. Het ging even om de punten, maar nu willen we daar ook weer stappen in maken.”

Met de huidige nummer acht van de ranglijst als tegenstander zal dat geen gemakkelijke opdracht worden en daarnaast leert het vorige seizoen ons dat goed uit de startblokken komen na de winter allesbehalve vanzelfsprekend is. “Nee, daar zijn we ons zeker van bewust. Vorig jaar verloren we na de winterstop twee keer op rij en daar moeten we van leren. Daar zijn we ook met de groep mee bezig, we zullen kwaliteit moeten leveren in alles wat we doen. Zeker tegen een goede tegenstander als FC Eindhoven.”

Zondagmiddag om 14.30 uur wordt er in het Jan Louwers Stadion afgetrapt voor het duel tussen FC Eindhoven en SC Cambuur. Het duel is live te volgen via ESPN, Omrop Fryslan, Omroep LEO en het Twitter-account van onze club.

Foto: www.cambuurimages.nl