058-2963300
Henk de Jong: “Zorgen voor focus, leven van wedstrijd op wedstrijd”

Henk de Jong: “Zorgen voor focus, leven van wedstrijd op wedstrijd”

20 februari 2020, 16:11

De ontlading bij spelers, staf en supporters na afloop van het duel bij en tegen Almere City FC was enorm vorige week vrijdag en zorgde voor een warm onthaal van de spelersbus op het Cambuurplein ‘s nachts. “Dit heeft ons echt een boost gegeven, de jongens stonden te glunderen van oor tot oor bij aankomst in Leeuwarden”, aldus Henk de Jong. Met het getankte vertrouwen hoopt onze hoofdtrainer op wederom een driepunter morgenavond, ditmaal tegen Roda JC in het eigen Cambuur Stadion.

Met nog twaalf ontmoetingen te gaan tot het einde van de reguliere competitie weet ook De Jong dat in de polonaise gaan lopen momenteel nog iets te voorbarig is. “Natuurlijk is zo’n onthaal mooi, de meesten van ons hebben dit nog nooit meegemaakt en ik sluit niet uit dat dit nog vaker gaat gebeuren dit seizoen. Dit hoort bij een club als Cambuur. Aan de andere kant willen we de groep geen extra druk opleggen, maar juist zorgen voor focus en ontspanning. We leven van wedstrijd op wedstrijd en praten niet over wat er over een paar weken staat te gebeuren.”

Want het duel tegen het geplaagde Roda JC, momenteel 18e in de Keuken Kampioen Divisie, wordt allesbehalve makkelijk. “Zij komen hier niet om er een aanvallende pot voetbal van te maken, dat lijkt me duidelijk”, aldus de oefenmeester. “Met het oog op het duel tegen Almere moeten wij blijven werken aan de verbetering van ons eigen spel, in zowel aanvallend als verdedigend opzicht. Hier hebben we de afgelopen dagen dan ook veelvuldig op getraind.”

Wat betreft de opstelling voor morgen heeft De Jong geen geheimen. Issa Kallon, die deze week zijn contract in Leeuwarden verlengde met twee jaar, start morgen van meet af aan. “Daarnaast zijn Stanley Akoy en Sven Nieuwpoort morgenavond weer van de partij en is de verwachting dat Jamie Jacobs en Robin Maulun volgende week weer kunnen aansluiten bij de groep. Voor Mitch Paulissen komt het weerzien met zijn voormalig werkgever te vroeg, de vleugelaanvaller/middenvelder is naar verwachting twee weken niet inzetbaar.”

Het treffen tussen SC Cambuur en Roda JC wordt morgenavond om klokslag 20.00 uur in gang gezet door arbiter Marc Nagtegaal en voor deze wedstrijd zijn nog voldoende kaarten verkrijgbaar. Zoek een mooi plekje uit in ons digitale stadion via de Online Kaartverkoop of wees morgen de gehele dag welkom bij de administratie van het Cambuur Stadion. De loketten op het kassaplein zijn daarnaast vanaf 18.30 uur geopend morgenavond.

Foto: www.cambuurimages.nl