058-2963300
Henk de Jong: “Zullen iedere week op de toppen van ons kunnen moeten spelen”

Henk de Jong: “Zullen iedere week op de toppen van ons kunnen moeten spelen”

15 oktober 2021, 16:35

De interlandperiode ligt alweer een aantal dagen achter ons en met volledig opgeladen batterijen werkte SC Cambuur deze week toe naar een nieuwe speelronde in de Eredivisie. Daarin treffen de geel-blauwen morgenavond vanaf klokslag 21.00 uur op 307 kilometer van het eigen onderkomen Fortuna Sittard. En dus schoven we naar goed gebruik aan bij het wekelijkse praatje met de pers van trainer Henk de Jong voor een vooruitblik.

Voor de Drachtster oefenmeester stond het verplichte vrije weekend in het teken van niets anders dan uitrusten en ontspannen en dat heeft hem zeker goed gedaan. “Heerlijk, even lekker niks doen zo af en toe is erg fijn. Maar inmiddels ligt de focus weer volledig bij de bal. Daarbij merk ik dat de sfeer in onze groep uiterst positief is en dat we op het juiste spoor zitten. Wat dat aan betreft hebben we ook vertrouwen in de aanloop naar Fortuna-uit.”

En ook qua inzetbaarheid van zijn spelers is er voor De Jong geen reden tot een slecht humeur. “Op de geschorste Alex Bangura na kan ik de overige 23 namen morgenavond opstellen in Sittard, dus ook Jamie Jacobs. Onze vijf internationals zijn daarnaast zonder pijntjes of kleerscheuren teruggekeerd in Leeuwarden en allemaal hebben ze weer de nodige minuten mogen maken. Al met al staan we er goed op en worden we steeds fitter.”

In Fortuna Sittard treffen de geel-blauwen een ploeg die tot op heden niet in een blakende vorm steekt. “Maar het zal zeker geen makkelijke avond worden. Integendeel, elke wedstrijd die wij zowel thuis als uit spelen is lastig. We zullen iedere week op de toppen van ons kunnen moeten spelen en alles moeten geven. Dan hebben wij een goede kans om drie punten in de wacht te slepen. Dat besef is echter volop aanwezig binnen de selectie.”

“Fortuna heeft daarnaast een aantal spelers die terugkomen van een blessure en het duel tegen ons zullen ze willen benutten om weer in het ritme te komen. Aan ons de schone taak om dat te voorkomen door scherp te zijn en weinig weg te geven. Aan de andere kant kunnen we morgen weer een mooie slag slaan. We rekenen ons op voorhand natuurlijk nog niet rijk, maar hebben wel het doel uitgesproken om zo snel mogelijk richting de zeven à acht overwinningen te gaan.”

Zoals reeds aangekondigd vindt de aftrap van de ontmoeting tussen Fortuna Sittard en SC Cambuur morgenavond op het late tijdstip van 21.00 uur plaats. De verrichtingen in het diepe Zuiden zijn zoals altijd live te volgen via de tv (ESPN 1), radio (Omrop Fryslân) en ons eigen Twitter-kanaal (@SCCambuurLwd). Vanuit het uitvak van het Fortuna Sittard Stadion zullen 272 SCC-ers de mannen van De Jong van de nodige (vocale) steun voorzien.

Foto: www.dijksmedia.nl