058-2963300
Henk de Jong: “Zullen met lef en bravoure moeten spelen”

Henk de Jong: “Zullen met lef en bravoure moeten spelen”

18 december 2019, 15:07

Om de datum donderdag 19 december zal bij menig Cambuur-supporter al geruime tijd een grote geel-blauwe cirkel staan in de agenda. Morgenavond is het dan eindelijk zover en neemt SC Cambuur het in de Tweede Ronde van het TOTO KNVB-Bekertoernooi in eigen huis op tegen Feyenoord. “We hebben er zin in”, aldus trainer Henk de Jong woensdagochtend tijdens het persmoment in de aanloop naar het bekerduel met de Rotterdammers.  

Met Feyenoord treffen de Leeuwarders de huidige nummer zes van de Eredivisie en bovendien een ploeg die na een moeizame start weer aan het opkrabbelen is. De Jong is echter realistisch met het oog op de kansen voor zijn elftal: “Ik kan het niet uitdrukken in een percentage, maar boven water staat wel dat Feyenoord de grote favoriet is morgen. Ze zullen aantreden in de sterkst mogelijke opstelling, want de beker is een prijs die ze graag willen winnen denk ik.”

Voor De Jong en zijn stafleden is het puzzelen in de aanloop naar het duel wat betreft de inzetbaarheid van spelers. “Jarchinio Antonia en Robert Mühren staan sowieso niet aan de aftrap en voor laatstgenoemde is het nog afwachten of hij kan plaatsnemen op de bank. Jamie Jacobs is er daarnaast definitief niet bij.” Als gevolg hiervan zal Delano Ladan naar alle waarschijnlijkheid starten als aanvalsleider. De Jong: “Delano mag het gaan laten zien.”

Al met al hoopt onze oefenmeester morgenavond op een fanatiek Cambuur, zowel op het veld als op de tribunes. “We zullen met lef en bravoure moeten spelen en daarbij hebben we uiteraard de hulp van onze supporters weer keihard nodig. Als dat lukt, spelen we morgenavond in een ‘kleine Kuip’. Met focus en goed voetbal kunnen wij het iedere tegenstander lastig maken, ook Feyenoord”, besluit De Jong.

SC Cambuur – Feyenoord wordt morgenavond om 20.45 uur afgetrapt in een tot aan de nok toe gevuld Cambuur Stadion. Logischerwijs zijn er dan ook geen kaarten meer in de verkoop. De bekerwedstrijd is live te volgen via Fox (Sports 1), de radioverslagen van Omrop Fryslan en Omroep LEO en zoals gebruikelijk op ons eigen Twitter-kanaal.

Foto: www.soccratesimages.com