058-2963300
Henk de Jong: “Zullen op de toppen van ons kunnen moeten spelen”

Henk de Jong: “Zullen op de toppen van ons kunnen moeten spelen”

15 november 2019, 16:22

Terwijl bijna alle competities in Europa dit weekend stil liggen vanwege de interlandperiode,  dendert de Keuken Kampioen Divisie-trein onverminderd hard verder. In het eigen Cambuur Stadion ontvangen de mannen van Henk de Jong aanstaande zondag Almere City FC en aan onze hoofdtrainer vroegen we tijdens het gebruikelijke persmoment vanochtend naar zijn verwachtingen over dit duel.  

Dankzij de historische en knappe 1-2 overwinning tegen Roda JC duurt de imposante serie zonder nederlaag van SC Cambuur nog altijd voort. Bovendien is de koppositie op de ranglijst nog altijd in handen van de geel-blauwen. De Jong: “Als ploeg zijn we hier echter totaal niet mee bezig. We kijken altijd naar de eerstvolgende wedstrijd, in dit geval het duel tegen Almere, en niet naar wat er over een aantal weken of maanden kan gaan gebeuren.”

Almere City FC won op haar beurt afgelopen week knap van NAC Breda (1-0 red.). De Jong is dan ook op zijn hoede voor de formatie van trainer Robert Molenaar. “Ze spelen verzorgd voetbal en zijn bovendien levensgevaarlijk in de omschakeling. We zullen dan ook op de toppen van ons kunnen moeten spelen, willen we opnieuw met een overwinning aan de haal gaan. De drie punten tegen Roda hebben alleen waarde als we zondag wederom een resultaat neerzetten.”

Kijkend naar de basisopstelling en de beschikbare spelers heeft De Jong weinig reden tot verandering. “Ik heb geen twijfel en ben zeer tevreden over wat de jongens de laatste weken laten zien, zowel tijdens de wedstrijden als op de trainingen. Allen Sven Nieuwpoort heeft een kleine terugslag in het herstel van zijn bovenbeenblessure, dus hij sluit over twee weken weer aan.”

De aftrap van het duel SC Cambuur – Almere City FC is zondagmiddag om 16.45 uur. Voor alle vier de tribunes zijn momenteel nog kaarten verkrijgbaar, al zijn er op Oost nog slechts enkele plekken vrij. Scoor ze snel en eenvoudig hier in de Online Kaartverkoop of zondagmiddag vanaf 15.15 uur bij de kassa’s op het Cambuurplein.

Foto: www.cambuurimages.nl