058-2963300

Henk de Jong: “We zullen top moeten zijn, maar het gevoel is goed”

19 december 2014, 15:59

Morgenavond speelt SC Cambuur de laatste wedstrijd in het zo succesvolle jubileumjaar 2014. In het eigen Cambuur Stadion nemen de mannen van Henk de Jong het dan op tegen de nummer drie van de ranglijst; PEC Zwolle. Hoofdtrainer Henk de Jong gaf vanmiddag op het wekelijkse persmoment zijn visie op het duel tegen de Zwollenaren.   

De Jong: “We staan er goed op, hebben een goede trainingsweek achter de rug. Met drie punten zouden we er echt heerlijk bij zitten met kerst. Daar gaan we ook vol voor, maar dan zullen we wel op onze top moeten zijn. PEC Zwolle heeft namelijk een uitstekende ploeg. Toch heb ik er wel een goed gevoel over.”

Een opvallende naam in de selectie van SC Cambuur is die van Oebele Schokker. De ‘Maradona van de Wâlden’ gaat SC Cambuur deze winter verlaten en trainde vanochtend voor het laatst als speler van SC Cambuur. “Oebele zit bij de selectie omdat hij zoveel heeft betekend voor mij en voor de hele club. Hij heeft een belangrijk aandeel gehad in het kampioenschap en heeft elke training en elke wedstrijd alles gegeven. Uit respect zit hij sowieso bij de selectie en als de stand het toe laat gaat hij ook minuten maken.”

Daarnaast is een prettige constatering dat de ziekenboeg steeds leger raakt, al moet De Jong wel twee sterkhouders missen voor het duel van komende zaterdag. “Lucas (Bijker red.) is geschorst en zal er dus sowieso niet bij zijn. Daarnaast moeten we ook onze spits missen. Ogbeche heeft een flinke klap gehad in het duel tegen Go Ahead en kampt met een lichte hersenschudding. Daar kunnen en willen we geen risico mee nemen. Voor de rest is iedereen weer fit of zo goed als fit.”

Ook werd de hoofdtrainer gevraagd naar zijn mening over de bekerloting. “We zijn hartstikke tevreden met PEC Zwolle als tegenstander. Een thuiswedstrijd had onze voorkeur en dan tegen bekerhouder PEC Zwolle is een prachtig affiche. Wel hebben zij vanwege de bekerwinst van vorig jaar en het Europese avontuur meer ervaring met dit soort wedstrijden, maar er liggen zeker mogelijkheden voor ons.”

Het duel tussen SC Cambuur en PEC Zwolle begint morgenavond (20 december) om 18.30 uur. Hier in de Online Kaartverkoop zijn nog een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar.

Foto: www.dijksfotografie.com