058-2963300

Henk de Jong: “Niet zeuren, maar vol gas geven”

11 december 2015, 15:05

Nog één keer komt SC Cambuur in 2015 in actie in eigen huis en wel aanstaande zaterdag. Op bezoek in het Cambuur Stadion komt dan de nummer zeven van de ranglijst; N.E.C..

Voor hoofdtrainer Henk de Jong is het andermaal puzzelen om te komen tot de basiself. De Jong: “Sjoerd (Overgoor red.) kampt met verschijnselen van oververmoeidheid en ook Sander (Van de Streek red.) en Furdjel (Narsingh red.) kunnen er morgen niet bij zijn. Daartegenover staat de terugkeer van Leonard (Nienhuis red.), Martijn (Barto red.) en Valmir (Berisha red.). En ook Marvin (Peersman) komt terug van een schorsing, dus gelukkig zijn er ook positieve dingen te melden.”

Een andere opsteker deze week was de rentree van Jergé Hoefdraad. De buitenspeler maakte na blessureleed van ruim 7 maanden afgelopen maandag zijn eerste minuten bij Jong SC Cambuur. “Dat is natuurlijk vooral geweldig voor die jongen, maar ook voor ons is het goed nieuws. Jergé kan echt goed voetballen en na de winterstop van waarde zijn voor onze ploeg.”

De gasten uit Nijmegen doen het goed dit seizoen en dat is ook de Drachtster oefenmeester opgevallen. “N.E.C. is gewoon een hele lastige tegenstander met veel fysiek en kwaliteit in de ploeg. Ze staan niet voor niks op de plek waar ze nu staan. Maar ik ben ook nog steeds blij met mijn jongens hoor. Het is weer een nieuwe wedstrijd met nieuwe kansen, we moeten niet zeuren en vol gas geven.”

De aftrap van SC Cambuur tegen N.E.C. is morgenavond om 19.45 uur. De laatste kaarten voor dit duel sleep je hier binnen: http://voetbal.iticketsro.com/sc_cambuur/default.aspx.

Foto: www.dijksfotografie.com