058-2963300

Henk de Jong: “Als we winnen ziet het er allemaal weer heel anders uit”

18 september 2015, 17:04

Het zijn niet de makkelijkste weken in het trainersleven van Henk de Jong, maar toch heerst er in de staf en in de club rust en kalmte. Want, zo weet De Jong: “Als we morgen winnen ziet het er allemaal weer heel anders uit.”

Dat winnen moet dan morgenavond gebeuren in het thuisduel tegen FC Twente, maar wel zonder de geschorste Sander van de Streek. Ondanks het beroep van de club handhaafde de tuchtcommissie van de KNVB de schorsing voor één duel. “Er heerst bij ons zeker een gevoel van onrecht. Het moge duidelijk zijn dat wij het er absoluut niet mee eens zijn, de beelden spreken wat dat betreft voor zich. Maar het is verspilde energie, want zelfs als we nog eens in beroep gaan blijft de schorsing voor de wedstrijd van morgen staan.”

Verre van welkom zijn daarom de blessures en pijntjes waarmee een aantal van De Jong zijn mannen kampen. “Ja, dat is even vervelend. We moeten morgen naast Sander (Van de Streek red.) ook Erik (Bakker red.), Martijn (Van der Laan red.), Kai (Heerings red.) en Sebastian (Steblecki red.) op zeker missen en daarnaast is ‘B’ (Ogbeche red.) een twijfelgeval. Gelukkig zijn Marlon (Pereira red.) en Marvin (Peersman red.) wel weer fit of zo goed als fit.”

Door de vele blessures zijn er andere jongens die kansen krijgen, zo zit Jong SC Cambuur speler Jamiro Monteiro voor het eerst bij de selectie. “Dat kereltje doet het fantastisch bij Jong SC Cambuur, echt een leuke speler om naar te kijken. Hij zou ook zomaar eens kunnen invallen, dat hij minder ervaring heeft geef ik niks om.”

Hoe slecht de timing van de blessures en schorsing ook moge zijn, de oefenmeester wil zich er niet achter verschuilen. “Voor de wedstrijd van morgen zijn er geen excuses. We moeten het doen met de jongens die wel fit zijn en daar zit nog genoeg kwaliteit bij. Laat FC Twente maar komen.”

SC Cambuur – FC Twente wordt morgenavond om 18.30 uur afgetrapt in het Cambuur Stadion. De Noord-, Oost- en Zuid-tribune zijn voor morgenavond al uitverkocht. De laatste kaarten voor de West-tribune koop je hier in de Online Kaartverkoop of vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd op het nieuwe kassaplein.

Foto: www.dijksfotografie.com